Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lior Raz, starul serialului 'Fauda', se alătură unei misiuni israeliene de salvare după atacurile Hamas

Al Jazeera
Israel Hamas

Actorul Lior Raz, starul serialului TV "Fauda", a distribuit pe reţelele de socializare un videoclip care îl arată în timp ce se ascunde de rachetele lansate de gruparea Hamas după ce a participat la o misiune reală de salvare desfăşurată în Israel, informează marţi revista americană Variety.

Artistul, care a jucat de asemenea în miniseria TV "The Crowded Room" şi în filmul "6 Underground", regizat de Michael Bay, a dezvăluit că s-a alăturat voluntarilor care încearcă să salveze familii din oraşul israelian Sderot, puternic bombardat de Hamas după atacul surprinzător lansat de această grupare teroristă sâmbătă dimineaţă, potrivit Agerpres.

"M-am îndreptat spre sud pentru a mă alătura sutelor de curajoşi 'fraţi de arme' voluntari care au lucrat neobosit pentru a ajuta populaţia din sudul Israelului", a scris Lior Raz în mesajul ce însoţeşte acea înregistrare video. "Am fost trimişi în oraşul bombardat Sderot pentru a extrage două familii. Fără frică!", a adăugat el.

În înregistrarea video, Lior Raz poate fi văzut în momentul în care se adăposteşte în spatele unui zid alături de un alt voluntar în timp ce rachetele explodează deasupra lor.

Alte personalităţi israeliene s-au alăturat, de asemenea, bătăliilor de pe teren, inclusiv fostul prim-ministru al Israelului Naftali Bennett, care a fost văzut alăturându-se unui pluton de rezervişti în uniformă militară.

Israelul a fost devastat după ce Hamas, o grupare teroristă finanţată de Iran, a lansat un surprinzător atac asupra cetăţenilor israelieni pe parcursul weekendului trecut. Sâmbătă, zi de Sabat şi totodată Marea Sărbătoare Shemini Atzeret, militanţii palestinieni au măcelărit sute de israelieni la un festival muzical, au ucis alte persoane în casele lor şi au luat un număr mare de ostatici. De asemenea, Hamas a făcut să cadă o ploaie de bombe deasupra Israelului, aproape fără încetare, începând de sâmbătă dimineaţă.

Potrivit estimărilor actuale, aproximativ 800 de civili israelieni, inclusiv bătrâni şi copii, au fost ucişi sâmbătă, iar alte mii de persoane au fost spitalizate. Se estimează că cel puţin 150 de israelieni sunt ţinuţi ostatici în prezent în Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.