Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lipsa de răspuns din partea Germaniei în faţa provocărilor europene îl ÎNGRIJOREAZĂ pe preşedintele Franţei

MEDIAFAX.ro
Preşedintele Franţei, Emmaunuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a declarat "îngrijorat" sâmbătă de lipsa de reacţie din partea Germaniei în legătură cu Europa şi cu proiectele sale reformare a UE, potrivit AFP, citată de Agerpres.

"Nu am frustrări, am îngrijorări", a spus el la Conferinţa de Securitate de la Munchen, făcând apel la "răspunsuri clare" din partea Franţei şi Germaniei, precum şi a partenerilor lor la provocările europene.

El a mai afirmat că UE trebuie să se trezească şi să îşi coreleze bugetul cu amploarea ambiţiilor sale, pentru a nu rămâne în urma SUA şi a Chinei, în special în privinţa tehnologiilor viitorului, potrivit Reuters.

"Devenim un continent care nu crede în viitorul său", a declarat Macron. "Nu investim în viitorul nostru suficient, iar din punct de vedere politic este singura cale de a ne reconcilia cu clasele noastre de mijloc", a adăugat el.

Citeşte şi: BOMBĂ! Avocaţii mergeau cot la cot cu clienţii lor la licitaţiile deturnate - Avocaţi din Bucureşti şi Galaţi, printre inculpaţii din dosarul 'Executorii'

În acelaşi timp, Macron a deplâns "slăbirea Occidentului", concomitent, în opinia sa, cu "o relativă retragere" a Statelor Unite, contrazicând afirmaţii făcute anterior de secretarul de stat american Mike Pompeo.

"Vom fi tot mai mult busculaţi de alte proiecte şi de alte valori", a afirmat el la Conferinţa de Securitate de la Munchen, evidenţiind "o formă de relativă retragere" a Statelor Unite şi o "reconsiderare a relaţiei lor" cu Europa.

Macron a mai atras atenţia că Rusia "va încerca în continuare să destabilizeze" democraţiile occidentale.

Anterior, tot la Conferinţa de Securitate de la Munchen, secretarul de stat american Mike Pompeo a respins sâmbătă criticile preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier şi ale altor oficiali europeni privind replierea naţională şi egoismul administraţiei conduse de Donald Trump, afirmând că ele "nu reflectă realitatea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.