Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lira sterlină câștigă teren în fața dolarului, în timp ce traderii privesc discuțiile despre Brexit

lira sterlina

Dolarul a pierdut teren față de alte valute majore luni, în timp ce lira sterline și euro au câștigat pe fondul semnalelor că Marea Britanie și Uniunea Europeană ar putea face progrese în negocierile privind acordul comercial post-Brexit, anunță Reuters.

Sentimentele pe piețe au fost mixte, între temerile privind al doilea val al pandemiei și speranțele legate de un vaccin funcțional care ar putea ajuta la revenirea creșterii globale, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Medicul 'erou', doar un mit? Concluziile unul fost polițist criminalist de la Giulești și Colectiv: 'A încercat să mai dreagă busuiocul, căci se simțea vinovat'

Speranțele unui compromis Brexit au apărut după ce a devenit publică informația că Dominic Cummings, cel mai puternic consilier al premierului Boris Johnson, ar părăsi Downing Street la mijlocul lunii decembrie.

Între timp, principalul negociator britanic pentru Brexit, David Frost, a declarat duminică că Marea Britanie și UE au făcut unele progrese în negocierile lor comerciale post-Brexit, dar s-ar putea să nu reușească să obțină un acord.

Lira sterlină a crescut mai mult față de dolar, la 1,3226, dar și față de euro, la 89,61 pence. Euro a crescut cu 0,16% față de dolar, la 1,1854.

Piețele globale au crescut săptămâna trecută pe fondul optimismului că un vaccin pentru COVID-19 va fi disponibil în curând, cu dolarul în creștere.

„Mișcările valutare provocate de știrile despre vaccinuri au făcut o pauză. Fără alte știri pozitive suplimentare despre vaccin, ratele dobânzilor și acțiunile SUA au intrat în modul de corecție la sfârșitul săptămânii, iar dolarul / yenul a scăzut ”, a declarat Masafumi Yamamoto, strateg șef valutar la Mizuho Securities.

Piețele mai sunt influențate de evoluția numărului total de cazuri de virus din SUA, care a depășit 11 milioane duminică, pe măsură ce ritmul pandemiei s-a accelerat, dar și de rezultatul alegerilor din Statele Unite. "În weekend, incertitudinea în legătură cu alegerile prezidențiale din SUA a scăzut, pe măsură ce a devenit mai sigur că Joe Biden a obținut mai multe voturi și este mai ușor pentru traderi să își asume riscuri în speranța că următoarea administrație va lua în curând măsuri împotriva coronavirusului", a declarat Masafumi Yamamoto, strateg la Mizuho Securities.

Dolarul s-ar putea consolida față de yen dacă obligațiunile și acțiunile americane își mențin tendința ascendentă, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.