Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lira sterlina pierde teren, iInvestitorii se tem de Brexit

lira sterlina

Pentru lira sterlina, ultimele trei luni au fost cele mai volatile din iunie inraport cu dolarul, iar estimarile arata ca aceasta incertitudine urmeaza sa creasca, anunta Bloomberg.

Lira sterlina a scazut cu aproape 3,6% anul acesta, accelerand prabusirea dupa ce referendumul pentru Brexit a fost stabilit pentru 23 iunie, iar mai multi oameni de afaceri si politicieni importanti din Marea Britanie si-au declarat public sustinerea pentru parasirea spatiului comunitar.

Volatilitatea cursului lira/dolar la trei luni este la cel mai inalt nivel din 2010. In raport cu euro, lira a scazut saptamana aceasta la cel mai jos nivel din 2014 dupa ce au venit rezultatele sectorului de productie, care a avut cea mai slaba performanta din 2013.

Saptamana viitoare vor veni rapoartele din sectorul serviciilor si al industriei, care care vor arata directia in care se indreapta Marea Britanie. ”Lira sterlina cu siguranta va fi volatila. Increderea in valuta este foarte slaba, avand in vedere votul pentru Brexit care se apropie cu pasi rapizi”, a spus Thu Lan Nguyen, un strateg de al Commerzbank din Frankfurt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.