Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lira turceasca, în cădere liberă după asasinarea ambasadorului rus

wall-street.ro
lira turceasca

Atacul căruia i-a căzut victimă ambasadorului Rusiei în Turcia a imprimat un nou puseu de depreciere a lirei turcești în raport cu dolarul. Cotația perechii valutare dolar/liră a urcat în mai puțin de o oră din zona de 3,5050 lire turcești pentru un dolar către reperul de 3,5350 lire turcești pentru un dolar. Este o reîntoarcere a monedei naționale a Turciei în zona minimelor pe care le-a atins la începutul acestei luni, informează profit.ro.

Vladimir Putin iese la ATAC: Ce urmează după UCIDEREA ambasadorului din Turcia

Trendul de slăbire a monedei naționale a Turciei accelerat din vară, după eșecul loviturii de stat militare și a represaliilor regimului condus de președintele Recep Tayyip Erdogan, se reia cu putere astăzi, pe fondul știrii uciderii ambasadorului Rusiei, la Ankara.

Graficul la 15 minute oferit de portalul investing.com indică o depreciere de aproximativ 80% a lirei turcești în raport cu dolarul american în mai puțin de o oră. Cotația a urcat din zona de din zona de 3,5050 lire turcești pentru un dolar către reperul de 3,5350 lire turcești pentru un dolar.

Cotația se întoarce astfel aproape de maximul recent al dolarului în raport cu lira în zona de 3,5800 lire pentru un dolar atins intraday în cursul ședinței de tranzacționare din 2 decembrie, după cea mai mare prăbușire de 2 zile a monedei naționale a Turciei din istorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.