Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lista 'colindătorilor' DNA Timişoara în cazul PSD Arad - Dobra şi Arsene ar putea deschide lista greilor PSD care urmează a fi audiați de procurori

facebook.com
Ionel Arsene

Procurorul DNA Timişoara care instrumentează dosarul greilor PSD Arad privind pretinse fapte de trafic de influenţă, luare şi dare de mită dar şi alte infracţiuni, a început de vineri audierile în acest dosar.

Astfel, au fost citaţi deja ca martori fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, şi fostul ministru Mihai Fifor. Mihai Fifor s-a prezentat la audieri însoţit de un avocat. deşi a fost citat ca martor.

Cu toate aceste pe înregistrările ambientale şi în interceptările telefonice au fost menţionate numeroase nume grele ale unor factori politici de la vârful PSD.

Este vorba despre Liviu Dragnea, despre care s-a afirmat în respectivele discuţii că bani colectaţi prin pretinse fapte de corupţie ar fi ajuns inclusiv la acesta şi despre fostul premier al României, Viorica Dăncilă, despre care se spunea că ar dori să se facă o numire la DRPD în acord cu dorinţa sa.

De la vorbă până la faptă este drum lung astfel că anchetatorul DNA Timișoara trebuie acum să contraverifice aceste informaţii vehiculate în discuţiile libere dintre protagoniştii dosarului şi surprinse tehnic fie ambiental fie prin interceptarea comunicaţiilor telefonice.

Astfel magistratul DNA Timişoara trebuie să îi audieze cel puţin ca martori pe cei doi grei din PSD nominalizaţi în probele grele din dosarul PSD Arad.

Alţi grei care ar trebui audiaţi cel puţin ca martori pentru referirile făcute la adresa lor de către inculpaţii din cazul PSD arad, sunt Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ, Ionel Călin Dobra, preşedintele PSD Timiş, Luminiţa Maria Jivan, preşedintele PSD Caraş Severin şi seful cabinetului vicepremierului Fifor, Emilian Pintea.

Ce a spus colaboratorul DNA despre Dragnea

"În ziua de 19.06.2019, ... Munteanu Bogdan, la vremea respectivă şef al Departamentului Venituri din cadrul D.R.D.P. Timişoara, care a recunoscut în totalitate faptele reţinute în sarcina sa, arătând că, într-adevăr, pentru a fi numit şi mentinut în această funcţia de conducere este necesar să colecteze sume de bani » de la subalterni sau din alte activităţi licite, pentru a fi predate la Organizaţia Judeţeană a P.S.D. Arad sau lui Căprar Dorel Gheorghe, preşedintele organizaţiei, care, la rândul său, pretindea că le depune la partid sau le remite direct preşedintelui P.S.D. la nivel naţional de la vremea respectivă, Liviu Nicolae Dragnea", este menţiunea din dosar.

Ce vorbeau de Dăncilă

"În ziua de 27.08.2019, Ispravnic Cristian s-a aflat în judeţul Caraş Severin la o întâlnire cu factorii politici din cadrul P.S.D. din zonă, întâlnire la care a participat şi preşedinta P.S.D. la nivel naţional, Viorica Dăncilă. Cu această ocazie, Ispravnic Cristian a apelat-o pe Carmen Gheorghiţă din cadrul D.R.D.P. Timişoara, comunicându-i să nu trimită documentele pentru numirea lui Lucaciu Mircea în funcţia de şef al Departamentului Venituri întrucât a intervenit în favoarea lui Mirel Pascu însăşi Viorica Dăncilă: „De aia te-am sunat, că-i urgent. Uită („uite” n.ns.), îs cu domnu' ministru ... A ... Chestia cu Mirel şi cu Lucaciu îi pă bune, îi de ordin de la doamna premier. Deci, n-are el nicio treabă, n-are ce să facă. îi ordin şi asupra lui. M-ai înţeles? ... Deci, o zis: Nu, Lucaciu rămâne şef de Serviciu şi ăla merge şef Departament. Na, că-i... Direct premiera! Deci, direct premiera i-o zis ... Pfa ... mă, nu mai ... Na. Deci, când termini cu şedinţa asta, chemi pe Desa, chemi pe Mircea şi găsim calea să ... O zis, nu cumva să dai drumu'! Iţi dai seama, dacă ăla aude că-i dat drumu' ...”", se arată în dosar.

Ce vorbeau de Dobra

"Munteanu Bogdan a mai afirmat atunci că lui Căprar Dorel îi este teamă să nu intervină la directorul D.R.D.P. Timişoara alte persoane din partid pentru a-şi impune oamenii lor pe acele posturi, precizând că la angajările trecute, la intervenţia primarului din Moraviţa, una dintre persoane a fost susţinută de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin-Ionel Dobra: ,JLui îi e teamă să nu

vină alţii. Aşa am perceput-o eu. Că nu spune el Pe-ndelete. La Ispravnic,

cu alte şuste, să se ducă Dobra sau eu ştiu cine. Că şi data trecută, pentru aia, am înţeles căprimaru' a ... a vorbit cu Dobra", se arată în dosarul DNA.

Ce vorbeau de Arsene

"Miuţescu Elisabeta şi-a manifestat atunci curiozitatea despre a-i dezvălui un mare secret: „Oai! ... Ştii cine? ... (n.r. inspiră adânc) ... iuu - ho-hoo-ho - hoai... (n.r. râde) Da ’ ştii cine?” întrucât Munteanu Bogdan a arătat că nu cunoaşte cine şi-a exercitat influenţa asupra lui Ispravnic Cristian, Horgea Cristian a precizat că acesta este Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ şi preşedintele Partidului Social Democrat, Organizaţia Judeţeană Neamţ: „ ... Arsene. Ai auzit de el? .... (n.r. râde) ...”", se mai arată în dosar.

Ce vorbeau despre Jivan

"Ispravnic Cristian a mai precizat atunci că, dacă nu se obţine sprijinul lui Căprar Dorel, Luminiţa Jivan va determina inclusiv schimbarea sa din funcţie, astfel încât ar fi mai bine ca P.S.D. Arad să cedeze postul dorit de Mirel Pascu Organizaţiei P.S.D. Caraş Severin: „Că ăştia aşteaptă motive să mă /...(trivial n.ns.). Păi da’ ... dacă le dau şi io ... şi ... şi le dau şi io motive în plus, atuncea ... îi simplu. Ştii? Na ... Dacă presiunile lu’ Luminiţa-s atât de mari, hai să cedăm la presiunile lu ’ Luminiţa, mă, şi-l pune pă Pascu director general, mă! Nu-i problemă!"", a mai notat magistratul DNA.

Ce vorbeau de Pintea zis "Porculeţ"

"În ziua de 20.08.2019, Horgea Cristian şi Ispravnic Cristian au discutat din nou despre modalitatea de a-1 păstra pe Lucaciu Mircea pe postul de şef al Departamentului Venituri, afirmând amândoi că, în urma discuţiilor purtate în mod separat cu Dorel Căprar, acesta a decis ca în continuare să se exercite influenţa politică prin intermediul vicepremierului Mihai Fifor, vicepreşedinte al P.S.D. Arad, care urma a fi contactat prin intermediul directorului său de cabinet, Emilian Pintea, zis Eli. în aceeaşi zi, Horgea Cristian l-a apelat pe Pintea Emilian, stabilind ca acesta din urmă să se întâlnească cu Ispravnic Cristian pentru a-i acorda sprijinul, fară însă a se enunţa ce fel de problemă. (.....)

Tot în ziua de 21.08.2019, Ispravnic Cristian l-a apelat pe Emilian Pintea, directorul de cabinet al cancelariei vicepremierului Fifor Mihai: „Porculeţ, se întâmplă rar să te sun de două ori într-o zi. Io te sun o dată pe lună, da' ...”. Emilian Pintea a arătat atunci că a fost contactat telefonic şi de Căprar Dorel şi Horgea Cristian pentru a-i comunica faptul că urmează a fi contactat de Ispravnic Cristian: ,Da. Şi m-o sunat şi antemergători ... M-o sunat şi Doru şi Horgea. Să- mi zică că mă suni tu. Deci, nu mai spun asta, aşa ... ă, fară ...” .

Ispravnic Cristian a afirmat atunci că i-a solicitat Căprar Dorel să-i transmită ceva lui Cuc Răzvan, pronunţând numele acestuia în mod conspirativ: „ Mi-o zis Doru ca să-ţi zic ... că tu te vezi mâine cu ... Păsăroi. No. Io, hai să-ţi spun. Nu vrei să te sun de dimineaţă să-ţi spun aşa clar? Şi tu să ... bagi la ...” In acel moment, discuţia pe reţeaua de telefonie a fost întreruptă de Emilian Pintea, care i-a solicitat să continue conversaţia pe reţeaua de socializare WhatsApp, ferindu-se astfel de posibilitatea de a fi interceptată convorbirea: „Te sun pe WhatsApp, da?” Ispravnic Cristian a fost de acord să continue discuţia pe aplicaţia mobilă, precizând că intenţionează a-i prezenta situaţia pe scurt: „Şi-ţi povestesc scurt: pac, pac, pac! Bine.", se se arată în filele dosarului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.