Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LISTĂ - REVENDICĂRILE locuitorilor din Kazahstan lovesc PUTERNIC interesele Rusiei: ce vor protestatarii

NEXTA
kazahstan, proteste

Protestatarii din Kazahstan au o lista precisă cu revendicările pe care le cer autorităților. Ei cer, în primul rând, eliberarea deținuților politici, dar și recunoașterea anilor de stăpânire sovietică.

  1. „Eliberarea imediată a tuturor deținuților politici
  2. Demisia completă și demisia Președintelui, Președintelui Consiliului de Securitate al Republicii Kazahstan, Guvernului și Parlamentului.
  3. Reforme politice: Crearea Guvernului provizoriu din cetățeni autoritari și publici - participanți la rezistența din Kazahstan Desfășurarea de alegeri libere de către forțele Parteneriatului estic.
  4. Principala condiție pentru reformele politice este aderarea strictă la valorile democrației și respectarea drepturilor omului, recunoașterea anilor de stăpânire sovietică ca o crimă împotriva popoarelor imperiului post-sovietic, condamnarea agresiunii militare împotriva Ucraina și anexarea Crimeei, secesiunea de CSI, EAEU și alte alianțe cu Federația Rusă.”

 

Context

Locuitorii orașelor Zhanaozen și Aktau din regiunea Mangistau, pe 2 ianuarie, au ieșit în masă în stradă cu un apel la reducerea prețurilor la combustibil. Mai târziu, protestele s-au răspândit în Kazahstan. Dupa o intalnire cu protestatarii, autoritatile au anuntat o reducere a pretului gazului lichefiat in regiunea Mangistau, insa situatia nu s-a stabilizat. Protestatarii s-au revoltat, iar poliția a început să folosească gaze lacrimogene.

În această dimineață guvernul Kazahstanului a fost demis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.