Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Literele de pe Tâmpa și clădirea primăriei Brașov vor fi iluminate în culorile steagului Israelului

dozadebine.ro
brasov tampa

Literele de pe Tâmpa și clădirea primăriei Brașov vor fi iluminate în culorile steagului Israelului

Literele de pe Tâmpa și clădirea primăriei Brașov vor fi iluminate în culorile steagului Israelului, a anunțat luni primăria.

Atacurile grupării Hamas împotriva statului Israel, care au provocat sute de morți și mii de răniți în această țară, au determinat un val de reacții de sprijin. Brașovul își arată solidaritatea cu cetățenii acestei țări, iluminând literele de pe Tâmpa și clădirea primăriei în culorile statului Israel.

Totodată, primarul Allen Coliban a trimis un mesaj cetățenilor orașului Rsihon LeZion, oraș înfrățit cu Brașovul și care a înregistrat răniți în urma atacurilor de sâmbătă.

„În acest moment greu pentru statul Israel și pentru prietenii noștri din Rishon LeZion, le transmit mesajul nostru de solidaritate. România și Brașovul au legături foarte strânse cu Israel. Pe lângă relația de înfrățire de pe care o avem, de 27 de ani, cu Rishon LeZion, Brașovul este în primele cinci orașe din România ca număr de afaceri deschise de cetățeni din Israel, unul dintre orașele cele mai vizitate de turiștii din această țară și, totodată, avem o comunitate evreiască foarte activă, care și-a adus o contribuție importantă la dezvoltarea Brașovului. În aceste momente tragice, le suntem alături”, a precizat primarul Allen Coliban.

Printre orașele atacate de Hamas se numără și Rishon LeZion, oraș înfrățit cu Brașovul din 1996.

Relațiile dintre cele două orașe au început cu un an înainte, în 1995, când primarul de origine română din acest oraș, Meir Nitzan, a venit cu propunerea de colaborare între cele două municipalități.

„Ultima întâlnire dintre primarii celor două orașe a fost în 2021, când Allen Coliban, primarul Brașovului, și Raz Kinstlich, primarul din Rishon LeZion, au plantat un pin, ca simbol al legăturilor strânse dintre cele două comunități, în Parcul Trandafirilor, care, din 2018, poartă și numele de Rishon LeZion. În acest parc este și un bust al fostului premier al Israelului, Yitzhak Rabin”, arată Primăria Brașov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.