Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lituania va avea un nou guvern

Dalia Grybauskaite

Partidul care a câştigat alegerile legislative în Lituania, Uniunea Ţăranilor şi Verzilor (LVZS), a anunţat marţi că a ajuns la un acord pentru a forma o coaliţie guvernamentală cu Partidul Social-Democrat al premierului aflat la sfârşit de mandat, Algirdas Butkevicius, informează AFP.

'Am ajuns la un acord cu privire la formarea unei coaliţii şi asupra programului nostru. Am convenit asupra unui acord de coaliţie', a anunţat şeful partidului, Ramunas Karbauskis, la finalul unei noi reuniuni de negociere, potrivit agenţiei BNS.

Citește și: Știai motivele pentru care unii par mai SEXY decât alții? / VIDEO

Noua coaliţie va dispune de o majoritate de 73 de locuri în parlament, dintr-un total de 141. Numărând 56 de membri, LVZS va dispune de cea mai importantă fracţiune parlamentară de după alegerile din 1996. În ceea ce-i priveşte pe social-democraţi şi pe cei 17 aleşi ai lor, ei vor rămâne în final la guvernare, după ce a suferit un important declin electoral.

Codul muncii, unul foarte liberal, care a fost adoptat la începutul verii şi care a stârnit nemulţumirea a numeroşi alegători, a fost unul dintre punctele-cheie ale negocierilor.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

Social-democraţii vor avea trei miniştri în noul cabinet: al Justiţiei, al Economiei şi al Afacerilor Externe.

Partenerii s-au pus de acord şi asupra altor măsuri, cum ar fi reducerea numărului de vicepreşedinţi în parlament, a numărului de parlamentari şi renunţarea la unele privilegii ale deputaţilor.

Numele viitorului premier rămâne încă necunoscut, chiar dacă cel al lui Saulis Skvernelis, fost ministru de Interne, foarte apreciat, este intens vehiculat. Cabinetul ministerial, a cărui componenţă va fi decisă în colaborare cu preşedintele Daria Grybauskaite, va fi format după ce candidatura sa va fi confirmată, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lady Gaga va juca rolul Donatellei Versace în serialul „American Crime Story”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.