Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului a acuzat ambele părţi de crime de război

linkedin.com
razboi israel

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului Volker Turk a afirmat joi că toate părţile implicate în conflictul dintre Israel şi Hamas au comis crime de război care trebuie anchetate, iar cei vinovaţi trebuie traşi la răspundere, informează Reuters.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel

UPDATE 1 martie, ora 05.35: Înlocuirea UNRWA este o sarcină grea, declară secretarului general al agenției

Secretarul general al UNRWA, Philippe Lazzarini, a apreciat joi că este nerealist să se creadă că agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) poate fi înlocuită cu uşurinţă, deoarece activităţile acesteia sunt multiple şi importante, acesta fiind răspunsul său la apelurile ca agenţia să fie desfiinţată, informează AFP, citat de Agerpres.

"Este puţin simplist să crezi că UNRWA poate să îşi transfere din punct de vedere tehnic toate activităţile către alte agenţii ONU sau către ONG-uri", le-a spus Philippe Lazzarini unor jurnalişti, la sediul agenţiei, în Ierusalimul de Est.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 1 martie, ora 05.25: Reacția Franței la incidentul în care au fost împușcați peste 100 de palestinieni, în timp ce așteptau ajutoare umanitare

Împuşcarea palestinienilor care aşteptau livrarea de ajutoare umanitare este nejustificată, în opinia Franţei, informează Rador Radio România.

Franţa a anunţat marţi că împuşcarea a peste 100 de palestinieni care aşteptau livrarea ajutoarelor umanitare este "nejustificată" şi este necesar să fie dezvăluite toate detaliile legate de acest incident.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 1 martie, ora 04.05: Lloyd Austin dezvăluie numărul femeilor și copiilor uciși în Războiul din Fâșia Gaza într-o audiere în Congres

De la începutul Războiului din Fâşia Gaza, ”peste 25.000” de femei şi copii palestinieni au fost ucişi, estimează şeful Pentagonului şi spionajul american, relatează AFP, citat de news.ro.

Aceasta este prima estimare independentă, în contextul în care Ministerul Sănătăţii al Hamas a fost cel care a anunţat bilanţuri până acum.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 1 martie, ora 03.00: Pentagonul recunoaște masacrul din Gaza: Zeci de mii de femei și copii au fost ucise în luptele Israel - Hamas

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat joi în Congresul SUA că peste 25.000 de femei şi copii au fost ucişi în operaţiunea militară lansată de Israel în Fâşia Gaza, de la începutul războiului pe 7 octombrie, adăugând că Israelul poate şi ar trebui să facă mai mult pentru a proteja civilii, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

În timpul unei audieri în Congres, Austin a fost întrebat care este bilanţul femeilor şi copiilor palestinieni ucişi de la începutul războiului din Fâşia Gaza, iar şeful Pentagonului a răspuns: "Sunt peste 25.000".

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.