Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul recunoaște masacrul din Gaza: Zeci de mii de femei și copii au fost ucise în luptele Israel - Hamas

Belal Khaled/Anadolu Agency via Getty Images
gaza

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat joi în Congresul SUA că peste 25.000 de femei şi copii au fost ucişi în operaţiunea militară lansată de Israel în Fâşia Gaza, de la începutul războiului pe 7 octombrie, adăugând că Israelul poate şi ar trebui să facă mai mult pentru a proteja civilii, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

În timpul unei audieri în Congres, Austin a fost întrebat care este bilanţul femeilor şi copiilor palestinieni ucişi de la începutul războiului din Fâşia Gaza, iar şeful Pentagonului a răspuns: "Sunt peste 25.000".

Austin a adăugat că aproximativ 21.000 de muniţii ghidate de înaltă precizie au fost furnizate Israelului de când a început războiul în enclava palestiniană.

Separat, şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, a cerut joi o "încetare imediată a focului" în Fâşia Gaza pentru a permite livrarea de ajutor umanitar, precum şi eliberarea ostaticilor israelieni reţinuţi din 7 octombrie în enclava palestiniană.

"Decesele tragice din Gaza arată nevoia unei încetări imediate a focului pentru a permite furnizarea de mai mult ajutor umanitar, eliberarea ostaticilor şi protecţia civililor", a scris Antonio Tajani pe reţeaua

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.