Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: Benjamin Netanyahu recunoaște pierderile din război: Israelul plătește un preț greu

linkedin.com
razboi israel

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel:

 

UPDAYE 24 decembrie, ora 20.15: Benjamin Netanyahu recunoaște pierderile din război: Israelul plătește un preț greu

Benjamin Netanyahu spune că Israelul plătește un "preț greu” pentru război. "Să fie clar, va fi un război lung", a adăugat premierul israelian.

Armata afirmă că alți 14 soldați au fost uciși pe teritoriul palestinian începând de vineri, ceea ce ridică la 153 numărul total.

Detalii aici

content-image

UPDATE 24 decembrie, ora 14:50: Armata israeliană avansează în Fâșia Gaza: Un oficial de rang înalt al Hamas a fost ucis

Continuare AICI

UPDATE 24 decembrie, ora 13:20: Armata israeliană anunţă că 152 de militari au fost ucişi în Războiul din Fâşia Gaza

În total 152 de militari israelieni au fost ucişi în Fâşia Gaza, de la începutul războiului împotriva Hamas, după atacul sângeros de la 7 octombrie în Israel, anunţă duminică armata israeliană.

Nouă militari au fost ucişi sâmbătă în confruntări armate în enclava palestiniană - unul dintre cele mai sângeroase bilanţuri întregistrate într-o singură zi de la începutul războiului.

La 12 decembrie, Tsahalul anunţa că 105 militari israelieni au fost ucişi în acest război, dintre care 20 au fost ucişi accidental - 13 în ”friendly fire”, adică de către alţi militari israelieni.

UPDATE 24 decembrie, ora 12:50:Biden îi cere într-”o convorbire privată” lui Netanyahu să protejeze civilii în Fâşia Gaza

Preşedintele american Joe Biden îi cere premierului israelian Benjamin Netanyahu ”să protejeze” civilii în Fâşia Gaza, unde Israelul îşi continuă bombardamentele şi ofensiva terestră, anunţă Casa Albă, relatează AFP.

”Preşedintele (american Joe Biden) a subliniat nevoia crucială de protejare a populaţiei civile, inclusiv a celor care controbuie la operaţiuni de ajutor umanitar, şi importanţa de a le permite civililor să părăsească în securitate zonele în care continuă să se desfăşoare lupte”, a anunţat într-un comunicat, sâmbătă, preşedinţia americană.

Joe Biden l-a sunat pe Benjamin Netanyahu sâmbătă, la o zi după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluţie care ”cere tututor părţilor să autorizeze şi faciliteze trimiterea imediată, sigură şi fără oprelişti a unui ajutor umanitar la scară mare” în Fâşia Gaza, fără să îndemne la un armistiţiu între Israel şi Hamas.

Şeful statului american declara anterior unor jurnalişti, la Casa Albă, că a purtat o ”discuţie lungă” cu premierul israelian, pe care a catalogat-o drept ”o conversaţie privată”.

”Eu n-am cerut un armistiţiu”, a răspuns Biden unor întrebări.

Casa Albă scrie în comunicat că cei doi lideri au discutat despre ”obiectivele şi fazarea” campaniei militare israeliene în Fâşia Gaza şi despre probleme de securitate.

Cel puţin 20.258 de persoane - majoritatea copii, adolescenţi şi femei - au fost ucişi în Fâşia Gaza de la începutul ofensivei israeliene, potrivit Hamas.

Războiul a fost lansat ca represalii israeliene faţă de un atca fără precedent, la 7 octombrie, al mi şcării islamiste palestiniene Hamas în Israel, soldat cu aproximativ 1.140 de morţi pe teritoriul israelian, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza ultimelor date israeliene. Aproximativ 250 de persoane au fost luate ostatice şi aduse în Fâşia Gaza.

Ajutorul umanitar - a cărui intrare în Fâşia Gaza este controlată de Israel - soseşte cu pipeta din Egipt şi pe la postul de frontieră Kerem Shalom, însă este cu mult sub nevoile uriaşe din enclava palestiniană devastată în peste două luni de bombardamente.

UPDATE 24 decembrie, ora 10:20: Marele plan pus la cale de Biden şi Netanyahu pentru Fâșia Gaza: Cei doi lideri au vorbit la telefon

Continuarea AICI

UPDATE 24 decembrie, ora 08:20:Rebelii houthi lovesc în Marea Roșie: 15 atacuri într-o singură noapte

Continuarea AICI

UPDATE 24 decembrie, ora 00:30: Iranul neagă orice implicare în atacurile rebelilor houthi din Marea Roşie

Iranul a respins sâmbătă acuzaţiile SUA de implicare în recentele atacuri ale rebelilor houthi din Yemen asupra unor nave comerciale din Marea Roşie, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Rezistenţa (grupurile armate care luptă împotriva Israelului) are propriile forţe şi acţionează conform propriilor decizii şi capacităţi", a declarat adjunctul ministrului iranian de externe Ali Bagheri pentru agenţia locală Mehr.

Conform Mehr, diplomatul iranian a reacţionat la "afirmaţiile occidentale" conform cărora Teheranul îi informează pe rebelii houthi yemeniţi despre "locaţia navelor americane".

Vineri, Casa Albă a acuzat Iranul că este "puternic implicat în planificarea" recentelor atacuri ale rebelilor Houthi, furnizându-le echipament militar sofisticat şi informaţii.

Anterior, ministrul de externe Hossein Amir Abdollahian a declarat că Statele Unite au cerut deja Iranului să îi sfătuiască pe rebelii yemeniţi să nu acţioneze împotriva intereselor americane şi israeliene în regiune.

"I-am făcut în mod clar să înţeleagă pe americani că aceste grupuri au acţionat conform intereselor lor (...)", a declarat ministrul în cadrul unei conferinţe organizate sâmbătă pentru sprijinirea palestinienilor."Nu le-am ordonat şi nu le vom ordona să oprească atacurile", a continuat el.

Susţinând că acţionează în sprijinul Hamas în războiul împotriva Israelului, rebelii yemeniţi, susţinuţi de Teheran, şi-au revendicat responsabilitatea pentru mai multe atacuri în ultimele săptămâni împotriva navelor comerciale care au legături, potrivit acestora, de Israel.

Sâmbătă, o dronă a lovit o navă comercială în Oceanul Indian şi a provocat pagube, dar niciun rănit, potrivit a două agenţii de transport maritim, una afirmând că nava avea legătură cu Israelul. Responsabilitatea pentru acest atac nu a fost stabilită imediat.

Potrivit Pentagonului, rebelii houthi, care controlează zone întregi din teritoriul yemenit, inclusiv capitala Sanaa, au lansat peste o sută de atacuri cu drone şi rachete, care au vizat zece nave comerciale, implicând peste 35 de ţări.

content-image

UPDATE 24 decembrie, ora 00:25: IDF lovește centrul de comandă al Hezbollah ca răspuns la atacurile de frontieră din Liban

Forțele de apărare israeliene spun că avioanele de luptă au lovit un cartier general militar Hezbollah din Liban ca răspuns la atacurile de astăzi asupra nordului Israelului, inclusiv unul care a provocat rănirea moderată a unui soldat, potrivit timesofisrael.com

De asemenea, IDF afirmă că a efectuat astăzi bombardamente de artilerie în mai multe zone din apropierea graniței, probabil pentru a zădărnici atacurile planificate de Hezbollah.

Mai multe proiectile au fost trase din Liban spre zone din nordul Israelului, iar IDF a declarat că a lovit locurile de lansare.

Într-unul dintre atacurile Hezbollah împotriva zonei Manara, un soldat a fost rănit moderat, spune IDF.

content-image

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.