Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: Ministrul israelian al Apărării: 'Suntem atacați din 7 părți'

rachete israel iron dome

Războiul dintre Israel și Hamas care devastează Fâșia Gaza continuă cu pierderi substanțiale de ambele părți. Implicarea rebleilor Houthi din Yemen devine tot mai evidentă pe măsură ce Marea Roșie devine un câmp de luptă. STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel:

 

UPDATE 26 decembrie, ora 19.18: Ministrul israelian al Apărării: 'Suntem atacați din 7 părți'

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat marţi că ţara se află într-un "război cu mai multe arene", Israelul fiind atacat din șapte părţi, conform CNN, informează Rador Radio România.

Într-un discurs în fața Comisiei pentru afaceri externe și apărare din parlamentul israelian (Knesset), Yoav Gallant a avertizat că țara sa va avea de dus o luptă lungă.

Detalii aici

content-image

UPDATE 26 decembrie, ora 15.45: O dronă doborâtă în apropierea staţiunii egiptene de la Marea Roşie Dahab

O dronă a fost doborâtă marţi în apropierea oraşului-staţiune egiptean Dahab de la Marea Roşie, au declarat două surse de securitate pentru Reuters.

Sursele nu au putut confirma originea acesteia.

Canalul egiptean Al Qahera News TV a anunţat mai devreme că s-au auzit explozii în localitatea Dahab.

"Un obiect zburător a fost doborât la aproximativ 2 km de ţărmul Dahab", a declarat Al Qahera, citând martori.

Anterior în luna decembrie, apărarea antiaeriană egipteană a doborât o dronă suspectă în apropiere de Dahab, au declarat surse de securitate.

Rebelii houthi din Yemen aliniaţi Iranului au escaladat atacurile asupra transportului maritim în Marea Roşie, în semn de protest faţă de războiul Israelului în Gaza.

UPDATE 26 decembrie, ora 15.10: Aproximativ 21.000 de morţi în loviturile israeliene asupra Gazei începând din 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii al Hamas)

20.915 persoane au fost ucise şi 54.918 rănite în loviturile israeliene asupra Gazei începând din 7 octombrie, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii al Hamas în Gaza, citat de Reuters şi France Presse.

Ministerul a adăugat că 241 de palestinieni au fost ucişi în ultimele 24 de ore şi 382 răniţi.

Printre altele, doi palestinieni au fost ucişi marţi de tiruri trase de armata israeliană în timpul unei incursiuni într-o tabără de refugiaţi din regiunea Hebron, în sudul Cisiordaniei ocupate, a anunţat Ministerul palestinian al Sănătăţii, la Ramallah, în Cisiordania, citat de France Presse.

Cei doi palestinieni, în vârstă de 17 şi, respectiv, 31 de ani, au fost ucişi de focul soldaţilor israelieni în timpul unei operaţiuni militare în tabăra de refugiaţi Fawwar, la sud de Hebron, potrivit ministerului palestinian.

Niciun comentariu nu a putut fi obţinut imediat de la armata israeliană.

Peste 300 de palestinieni din Cisiordania ocupată au fost ucişi de soldaţi şi, în unele cazuri, de colonişti israelieni de la izbucnirea războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza la 7 octombrie, potrivit unui bilanţ al guvernului palestinian.

UPDATE 26 decembrie, ora 14.30:Se pregătește o mutare istorică: După 40 de ani, Iranul ar putea să reia legăturile cu Egiptul

Continuarea AICI

UPDATE 26 decembrie, ora 12.30: VIDEO Armata israeliană reia ofensiva după Crăciun: Avioane de luptă bombardează masiv Fâșia Gaza

Continuarea AICI

UPDATE 26 decembrie, ora 11.25: Zeci de avioane de luptă israeliene au atacat peste 100 de ţinte în Gaza, au anunţat marţi dimineaţă Forţele de Apărare ale Israelului (IDF), citate de agenţia DPA, citată de Agerpres.

Printre acestea s-au aflat puţuri de tunel şi instalaţii militare folosite de organizaţia extremistă palestiniană Hamas, potrivit IDF.

Ocelulă teroristă la Jabalia care a încercat să amplaseze explozibili lângă un tanc israelian a fost eliminată în timpul nopţii, potrivit IDF, care adaugă că trupele terestre i-au vizat pe luptători înainte ca ei să fie ucişi de un avion de luptă.

Luptători Hamas au fost, de asemenea, ucişi cu o zi înainte în oraşul din sudul Fâşiei Gaza, Khan Younis, a adăugat armata. Armata israeliană şi-a intensificat operaţiunile împotriva Hamas după ce prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat, în timpul unei vizite la trupe în fâşia de coastă blocată, că Israelul va „intensifica luptele în zilele următoare”.

UPDATE 26 decembrie, ora 09.05: Un apropiat al lui Netanyahu ar urma să se întâlnească cu oficiali americani pentru discuţii despre război

Un apropiat al premierului Benjamin Netanyahu ar urma să se întâlnească marţi cu oficiali ai administraţiei Biden, potrivit unei surse familiare cu aceste planuri, după ce liderul israelian a promis o "luptă lungă" în războiul din Gaza, relatează CNN.

Ron Dermer, considerat unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui Netanyahu, este aşteptat să se întâlnească cu oficiali de la Casa Albă şi de la Departamentul de Stat pentru a discuta despre următoarea fază a războiului din Gaza, a declarat sursa pentru CNN.

Dermer este un membru al cabinetului de război al Israelului care a fost anterior ambasador în Statele Unite. Se aşteaptă ca el să se întâlnească cu consilierul pe probleme de securitate naţională Jake Sullivan, cu secretarul de stat Antony Blinken şi cu membri ai Congresului, potrivit Axios, care a relatat primul despre aceste întâlniri.

Consiliul Naţional de Securitate a declarat pentru CNN că nu are nicio întâlnire de anunţat "în acest moment".

Întâlnirile aşteptate au loc în contextul în care Casa Albă a căutat ca Israelul să se îndepărteze de războiul de mare intensitate pe care îl duce de aproape trei luni în Gaza şi care s-a soldat cu aproximativ 20.000 de morţi, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii din Ramallah, care îşi extrage datele de la Ministerul Sănătăţii din Gaza, controlat de Hamas.

Săptămâna trecută, Casa Albă a declarat reporterilor că Israelul a asigurat Statele Unite că va trece la operaţiuni de mai mică intensitate, deşi administraţia nu a dorit să stabilească un termen specific pentru această tranziţie. Oficialii americani au declarat anterior pentru CNN că se aşteaptă ca Israelul să îşi schimbe tactica către operaţiuni mai localizate până în ianuarie.

Netanyahu a promis luni că războiul din Gaza este încă o "luptă lungă şi nu este aproape de final". După cea de-a doua sa vizită în Gaza de la începutul războiului, la 7 octombrie, Netanyahu a afirmat într-o declaraţie că Israelul va "aprofunda luptele".

UPDATE 26 decembrie, ora 02.05: VIDEO - Israelul mai dă o lovitură teribilă Gardienilor Revoluției: General iranian, camarad al lui Qassem Soleimani, ucis la Damasc

Generalul din cadrul Gardienilor Revoluţiei, Razi Moussavi, unul dintre cei mai experimentaţi în Siria, a fost ucis în Siria într-un atac imputat Israelului, în apropiere de Damasc, anunţă luni, de Crăciun, agenţia oficială iraniană de presă Irna, relatează AFP, potrivit news.ro.

Generalul Razi Moussavi, unul dintre cei mai experimentaţi ”consilieri” ai Gardienilor Revoluţiei în Siria, a fost ucis ”în timpul unui atac al regimului sionist, în urmă cu câteva ore” în cartierul Sayyida Zeinab, în sudul Damascului, potrivit Irna.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 26 decembrie, ora 00.01: VIDEO - Cel puțin 12 rachete au fost lansate din Fâșia Gaza, în seara de Crăciun, spre orașul israelian Ashkelon

Teroriști palestinieni din Fâșia Gaza au tras cel puțin 12 rachete spre orașul de coastă Ashkelon, scrie luni seară Times of Israel.

Sirenele au sunat în zona industrială de sud a Ashkelonului, aflat la aproximativ 13 km distanță de Fâșia Gaza, precum și în comunitățile din apropiere: Netiv Ha'assara, Zikim și Karmia.

Detalii aici

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.