Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: Trupele israeliene au ucis zeci de agenți Hamas în Khan Younis

al jazeera
gaza war

Operațiunile israeliene continuă în Gaza iar IDF ameniță cu un asalt asupra orașului Rafah, de la granița cu Egiptul. În paralel rebelii Houthi își continuă atacurile asupra navelor comerciale din Marea Roșie.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel

 

UPDATE 20 februarie, ora 12.22: Liderul grupării palestiniene Hamas a sosit în Egipt pentru discuții privind situația din Gaza

Ismail Haniyeh, liderul grupării palestiniene Hamas, a sosit în Egipt pentru discuții cu oficialii egipteni cu privire la situația din Fâșia Gaza, controlată de Hamas, a transmis, marți, printr-un comunicat, gruparea islamistă.

content-image

UPDATE 20 februarie, ora 12.05: IDF spune că nu există informații care să indice că Sinwar de la Hamas a fugit în Egipt prin tuneluri

Forțele de Apărare Israelului spun că nu au informații care să indice că liderul Hamas din Gaza, Yahya Sinwar, creierul atacului din 7 octombrie, a fugit în Egipt prin tuneluri din Fâșie.

Comentariul vine după ce oficialii israelieni s-au respins împotriva unui raport despre această chestiune al site-ului de știri saudit Elaph.

content-image

UPDATE 20 fenruarie, ora 11.06: Armata israeliană a ordonat noi evacuări în nordul Fâșiei Gaza unde au reînceput luptele

Armata israeliană IDF a ordonat noi evacuări în nordul Fâșiei Gaza. Sunt vizați locuitorii din două cartiere ale orașului Gaza. Acolo au reînceput luptele grele deși IDF susține că a curățat zona de luptători Hamas.

Armata le-a cerut locuitorilor să părăsească cartierele Zaytoun și Turkoman de la marginea de sud a orașului Gaza, potrivit Sky News.

Solicitarea indică faptul că luptătorii Hamas ar putea să mai opună rezistență în nord, în ciuda faptului că armata israeliană a spus că zona a fost în mare parte curățată de militanți cu săptămâni în urmă.

În ultimele două zile, martorii au anunțat că au văzut lovituri aeriene și lupte terestre în partea de est a orașului Gaza. Locuitorii se plâng că sunt captivi în propriile case.

content-image

 

UPDATE 20 februarie, ora 9.42: Trupele israeliene au ucis zeci de agenți Hamas în Khan Younis în ziua trecută

Luptele continuă în Khan Younis din sudul Gazei, IDF spunând că trupele Brigăzii a 7-a blindate au ucis zeci de agenți Hamas în ultima zi.

Brigada, pe lângă faptul că a folosit bombardarea tancurilor și focul lunetist, a lansat mai multe lovituri aeriene asupra oamenilor înarmați Hamas, spune IDF.

Tot în Khan Younis, spune IDF, trupele Brigăzii Givati ​​au ucis mai mulți oameni înarmați, unii înarmați cu RPG-uri, de la o distanță apropiată.

IDF susține că un atac aerian a fost efectuat și asupra unui depozit de arme Hamas din Khan Younis.

Între timp, în centrul Gazei, IDF susține că Brigada Nahal a mai ucis câțiva agenți Hamas în ultima zi, inclusiv cu ajutorul lunetiștilor.

content-image

 

UPDATE 20 februarie, ora 7.47: Atac cu dronă asupra unei nave în strâmtoarea Bab el-Mandeb

Operațiunile comerciale maritime din Regatul Unit al armatei britanice și firma privată de securitate Ambrey raportează un presupus atac cu dronă Houthi care vizează o navă în largul Djibouti, în strâmtoarea Bab el-Mandeb. UKMTO descrie nava ca suferind „daune superficiale”.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.