Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina: Armata Ucrainei, câștiguri importante pe malul stâng al Niprului

istockphoto.com
razboi ucraina

Forțele ucrainene anunță că a creat un culoar de până la opt kilometri lățime, de-a lungul malului stâng al râului Nipru. Rușii nu mai pot lansa atacuri cu mortiere asupra malului drept, dar acesta încă se află în raza artileriei grele. Potrivit căpitanul Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al forțelor de pe Frontul de Sud, citată de biziday, „aceasta este o anumită realizare, pe care deja o putem înregistra”, dar „deși sunt distruse zilnic între 4 și 10 sisteme de artilerie ale Armatei Ruse, ocupanții continuă să bombardeze malul drept al regiunii Herson.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina.

 

UPDATE 20 noiembrie, ora 14.27: VIDEO - Kievul prezintă povestea unui super-lunetist: un nou record mondial stabilit de un soldat ucrainean / În trecut Ucraina vorbea despre un pilot 'fantomă'

Noul record mondial stabilit de lunetistul ucrainean este de 3,7 kilometri, distanța de la care a ochit și a tras într-un soldat rus, informează ”The Sun”. Trebuie precizat că informația nu poate fi confirmată și dintr-o sursă independentă. E bine de știut că în trecut Ucraina a prezentat povestea unui pilot „fantomă”, dar ulterior forțele de la Kiev au recunoscut că a fost doar un mit.

Detalii aici

content-image

UPDATE 20 noiembrie, ora 11.12: Guvernator ucrainean: o parcare din Herson a fost lovită cu rachete rusești, doi oameni au murit

Două persoane au fost ucise luni dimineața după ce rușii au bombardat o parcare din orașul Herson din sudul Ucrainei, au declarat autoritățile ucrainene, potrivit Reuters.

Procurorii regionali au deschis o anchetă pentru crime de război în legătură cu atacul care a avut loc în jurul orei 9.00 dimineața. Pe lângă cele două victime, încă o persoană a fost rănită, a anunțat biroul procurorului regional.

Guvernatorul din Herson, Oleksandr Prokudin, a declarat că cei doi morți erau șoferi într-o „afacere privată de transport ".

Într-o altă lovitură asupra orașului cinci persoane au fost rănite, inclusiv o fată de 3 ani.

Ruși au bombardat în mod regulat Herson după ce zona a fost eliberată de ucraineni, în noiembrie anul trecut.

content-image

UPDATE 20 noiembrie, ora 8.53: Încă o lovitură pentru forțele armate ucrainene: după eșecul contraofensivei, vremea dă peste cap planurile lui Zelenski (ISW)

Luptele continuă în estul și sudul Ucrainei, dar vremea ploioasă încetinește tot războiul. Se preconizează că acest lucru va continua până la stabilirea condițiilor de iarnă, arată Institutul pentru Studiu Războiului (ISW).

Detalii aici

content-image

UPDATE 20 noiembrie, ora 8.10: Decizie controversată a lui Vladimir Putin: grațiază masiv cei mai feroce criminali ai Rusiei

Vladislav Kanius, un tânăr din Kemerovo, o localitate din sud-vestul Siberiei, și-a omorât într-un mod brutal iubita, torturând-o, sufocând-o și înjunghiind-o timp de câteva ore.

Detalii aici

content-image

UPDATE 20 noiembrie, ora 02.30: Demitere la vârful armatei ucrainene - Decizia luată de Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat numirea unui nou comandant al Forțelor Medicale ale Forțelor Armate Ucrainene, notează TASS.

"Astăzi a fost luată o decizie importantă de personal. La recomandarea ministrului apărării, l-am înlocuit pe comandantul Forțelor Medicale ale Forțelor Armate ale Ucrainei. În locul generalului-maior al Serviciului Medical, Tatiana Ostașcenko, l-am numit drept nou comandant pe generalul maior Anatoli Kazmirciuk, șeful Centrului Clinic Medical Militar Național "Spitalul Clinic Militar General" din Kiev" - a spus Zelenski într-un mesaj video de seară.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.