Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT: Război în Ucraina: Cu viitorul incert, generalul Valeri Zalujnîi își expune concepția asupra războiului

newnationalism.com
razboi ucraina

Campania ofensivă rusă e pe punctul de a se încheia, ceea ce va permite declanșarea unei noi contraofensive a Ucrainei, a declarat șeful spionajului militar de la Kiev, Kirilo Budanov, pentru postul TV 24/7. "În prezent, operațiunea ofensivă a Federației Ruse este în desfășurare, începând în noiembrie 2023. Până acum, sunt peste două luni de când a început. Rezultatele - ei bine, le puteți vedea singuri. Ar fi neadevărat să spui că au obținut succese semnificative."

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

 

UPDATE 2 februarie, ora 15.50: Aproape fiecare copil din Gaza are nevoie de asistenţă psihologică, estimează UNICEF

UNICEF estimează că 17.000 de copii din Gaza sunt neînsoţiţi sau au fost separaţi de familiile lor ca urmare a conflictului de acolo. Conform agenţiei, aproape fiecare copil de pe teritoriul enclavei - adică mai mult de un milion - are nevoie de asistenţă psihologică. Un purtător de cuvânt al UNICEF a spus că tinerii din Gaza prezintă niveluri foarte ridicate de anxietate.

content-image

UPDATE 2 februarie, ora 14.00: Infrastructura critică ucraineană rămâne o prioritate pentru atacurile rusești

Purtătoarea de cuvânt a Forțelor de Apărare "Sud" din Ucraina, Natalia Humeniuk, susţine că infrastructura critică rămâne o prioritate pentru atacurile rusești. "Atacul de noaptea trecută a fost, din nou, conform tradiției pe care o are inamicul. Activitatea apărării aeriene a fost foarte puternică și de durată. Acest lucru înseamnă epuizarea sistemelor noastre. Dronele au manevrat aproape șase ore. O caracteristică aparte este faptul că inamicul își direcționează obuzele cu rază lungă de acțiune și către teritoriile din prima linie" - a explicat, vineri, Natalia Humeniuk.

 

UPDATE 2 fenruarie, ora 12.08: Cu viitorul incert, generalul Valeri Zalujnîi își expune concepția asupra războiului din Ucraina

Şeful armatei ucrainene, Valeri Zalujni, a prezentat un set de priorităţi pentru Ucraina şi a enumerat provocările care afectează efortul de război al ţării într-un articol de opinie publicat joi de CNN, după ce mai multe publicaţii americane au relatat că ar putea fi demis din funcţie, notează news.ro.

Detalii aici

content-image

UPDATE 2 februarie, ora 11.58: Regiunea Zaporijjia, vizată de peste 150 de atacuri ruseşti

Şeful Administraţiei Militare Regionale Zaporijjia, Iuri Malaşko, a raportat că în ultimele 24 de ore, invadatorii ruși au efectuat 153 de de atacuri asupra a 25 de localităţi din regiune. Potrivit unui raport publicat vineri dimineaţă, 49 dintre atacuri au fost efectuate cu drone. De asemenea, ruşii au lansat 103 atacuri de artilerie şi un atac folosind un lansator multiplu de rachete. Autorităţile din regiunea Zaporijjia au primit 13 sesizări referitoare la distrugeri de clădiri rezidențiale. Două persoane au fost rănite în regiunea Zaporijjia, în urma atacurilor din ultimele 24 de ore.

UPDATE 2 februarie, ora 10.03: Încă un general rus, ucis de forțele ucrainene

Un general rus a fost ucis, pe 31 ianuarie, în timpul atacului asupra aerodromului Belbek din Crimeea, peninsulă ucraineană ocupată temporar de Rusia, notează RBC, potrivit Rador Radio România.

Detalii aici

content-image

UPDATE 2 februarie, ora 9.48: Olena Zelenska s-a întâlnit cu Prima Doamnă a Germaniei

Soția președintelui Ucrainei, Olena Zelenska, s-a întâlnit cu Prima Doamnă a Germaniei, Elke Büdenbender. În timpul unei vizite la Berlin, Zelenska a discutat cu Büdenbender despre situaţia copiilor ucraineni răpiţi de Rusia. "Am avut ocazia să mulțumesc personal Germaniei pentru tot sprijinul acordat Ucrainei, în timpul unei întâlniri cu Prima Doamnă, Elke Büdenbender, la Berlin. De asemenea, apreciem participarea Germaniei la coaliția pentru întoarcerea copiilor ucraineni răpiți de Rusia. Acesta este un pas important pentru a uni lumea și a opri această crimă a agresorului" - a scris Zelenska pe reţeaua X, într-un mesaj postat joi.

content-image

UPDATE 2 februarie, ora 07.01: Să faci același lucru și să te aștepți la rezultate diferite... Al 19-lea convoi de blindate rusesc, spulberat de Ucraina în același loc - Video

Al 19-lea convoi de blindate rusesc, distrus de Ucraina în același loc. Rușii atacă, de neînțeles, în același mod și cu același rezultat: neutralizarea propriilor forțe.

Brigada 72 Mecanizată Separată a Ucrainei a fost cea care, din nou, a respins ofensiva grea a rușilor, pe același front.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 2 februarie, ora 06.58: Comandantul-şef al Forţelor Armate ale Ucrainei face un anunț dur și realist despre soarta războiului

Ucraina trebuie să se pregătească pentru o posibilă scădere a ajutorului din partea aliaţilor săi, ceea ce o va forţa să îşi adapteze strategia militară, a declarat generalul Valeri Zalujnîi, comandant-şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, într-un articol publicat joi, informează AFP, citat de Agerpres.

Foarte popularul general, ale cărui tensiuni cu preşedintele Volodimir Zelenski au dat naştere la numeroase comentarii, şi-a exprimat îngrijorarea într-o luare de poziţie pentru CNN în legătură cu o posibilă reducere a sprijinului din partea aliaţilor Kievului.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 2 februarie, ora 01.30: Avioanele de temut ale SUA ar putea ajunge în Ucraina! Directorul GRU, solicitare de ultimă oră către Biden

Livrarea Ucrainei a unor avioane americane de atac la sol de tip A-10 Thunderbolt, cu o reputaţie de temut, ar ajuta la o ”înfrângere militară a Rusiei”, cere joi directorul spionajului militar ucrainean (GRU) Kirilo Budanov, relatează AFP.

”Avioanele de atac A-10 ar putea să consolideze în mod considerabiul capacităţile Ucrainei pe linia frontului în Ucraina (...). Ele pot contribui la o înfrângere militară a Rusiei”, apreciază într-o postare pe Telegram Kirilo Budanov.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.