Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina: Cel mai mare atac cu drone asupra Kievului de la începutul războiului

istockphoto.com
razboi ucraina

Rușii au lansat un număr record de drone asupra Ucrainei, cele mai multe fiind întreptate către Kiev. Autoritățile spun că acesta a fost cel mai mare atac cu drone de la începutul războiului. Cinci persoane au fost rănite, printre care un copil de 11 ani. Mai multe blocuri și clădiri au fost avariate de căderea unor fragmente ale dronelor doborâte, iar echipele de salvare încearcă să extragă două femei de sub dărâmături.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina.

UPDATE 26 noiembrie, ora 19:15: Rusia decimează dronele ucrainene și rachetele cu tehnici de Război electronic. Sistemul HIMARS ratează tot mai des țintele

Publicația notează că Federația Rusă a acordat o mare atenție dezvoltării tehnologiilor de război electronic și acest domeniu a fost bine finanțat.

Rusia și-a folosit cu succes capacitățile superioare de război electronic pentru a neutraliza dronele ucrainene și a perturba rachetele, inclusiv rachetele HIMARS. După cum notează săptămânalul The Economist , până acum aliații occidentali ai Ucrainei nu și-au manifestat nicio dorință de a ajuta Kievul în lupta împotriva acestei probleme.

CONTINUAREA AICI

content-image

UPDATE 26 noiembrie, ora 16:40: Ucraina lansează un atac intens cu drone kamikaze asupra Rusiei. Trei aeroporturi internaționale din Moscova, forțate să se închidă

Trei dintre aeroporturile internaționale din Moscova - Vnukovo, Domodedovo și Jukovski - au fost închise și zborurile au fost suspendate sau anulate din cauza atacului masiv cu drone kamikaze ucrainene.

Primarul orașului, Serghei Sobianin, s-a plâns de un „atac în masă” asupra capitalei Rusiei. Operațiunea ucrainenilor are loc la o zi după cele mai grele lovituri asupra Kievului cu dronelor kamikaze iraniene de la începutul războiului în urmă cu 22 de luni.

CONTINUAREA AICI

content-image

UPDATE 26 noiembrie, ora 12.34 De ce nu folosește Ucraina pe front temutele tancuri americane Abrams

CONTINUAREA AICI

UPDATE 26 noiembrie, ora 10.49 Armata ucraineană anunță că a doborât opt din cele nouă drone lansate noaptea trecută de Rusia

Armata ucraineană a distrus opt din cele nouă drone de atac lansate noaptea trecută de Rusia, au transmis duminică forțele aeriene. Nu au existat deocamdată rapoarte despre pagube sau despre locul unde a lovit drona nedoborâtă, scrie Reuters. Atacul, despre care forțele aeriene au spus că a fost lansat dinspre sud-est, a avut loc la o zi după ceea ce oficialii ucraineni au spus că a avut loc cel mai mare atac cu drone din războiul Rusiei. Ucraina a avertizat în ultimele săptămâni că Rusia va viza infrastructura critică într-o campanie aeriană de iarnă, așa cum a făcut anul trecut.

UPDARE 26 noiembrie, ora 08.50 248 de camioane cu ajutor umanitar au ajuns în Gaza de la intrarea în vigoare a armistiţiului

CONTINUAREA AICI

UPDATE 26 noiembrie, ora 07:10: Rusia forțează linia frontului: armata ucraineană a respins sâmbătă nu mai puțin de 34 de atacuri

Forţele de apărare ale Ucrainei au respins, sâmbătă, 34 de atacuri inamice în sectoarele Kupiansk, Bahmut, Avdiivka şi Marinka ale frontului, relatează Ukrinform, citat de news.ro.

Potrivit raportului Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, pe malul stâng al râului Nipro, în regiunea Herson, apărătorii ucraineni continuă să îşi menţină poziţiile, provocând pagube trupelor ruseşti.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 26 noiembrie, ora 04:00: Zelenski cere întăriri: Ucraina are nevoie de apărare aeriană pentru a proteja exporturile de cereale

Ucraina are nevoie de întărirea apărării aeriene pentru a-și proteja rutele de export de cereale, precum și regiunile de la granița cu Rusia, a declarat, sâmbătă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters, conform Mediafax.

Liderul ucrainean a făcut solicitarea în cadrul unui summit internațional privind securitatea alimentară desfășurat la Kiev.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.