Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: Lupte grele la Avdiivka - Forțele ucrainene au respins 131 de atacuri ale rușilor în ultimele 24 de ore

euromaidanpress.com
razboi ucraina

Lupte grele la Avdiivka - Forțele ucrainene au respins 131 de atacuri ale rușilor în ultimele 24 de ore. 55 din acestea au avut loc pe frontul de la Avdiivka, a anunțat luni dimineață Statul Major al armatei ucrainene. Rușii au lansat o rachetă și 82 de atacuri aeriene. Aviația ucraineană a atacat 13 zone în care se aflau trupe inamice.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

UPDATE 30 aprilie, ora 17.06: Ucrainenii fug de război! Zeci de bărbați au murit încercând să treacă graniţa spre România pe râul Tisa

Continuarea aici.

UPDATE 30 aprilie, ora 16.37: E război total pe frontul ucrainean! Rusia susţine că a doboarât şase rachete ATACMS de fabricaţie americană / Foto

Continuarea aici.

UPDATE 30 aprilie, ora 12.50: 'Efectul de bumerang' lovește Europa: artificiul prin care Rusia câștigă un munte de bani, chiar și cu fondurile blocate

Continuarea AICI

UPDATE 30 aprilie, ora 11.10:O clădire rezidențială din Harkov a fost lovită de bombe ghidate lansate de ruși

O clădire rezidențială din Ucraina a fost lovită de bombe ghidate lansate de ruși. Atacul a avut loc marți la Harkov. Cel puțin doi oameni au murit și mai mulți sunt răniți.

Oficialii ucrainenii anunță că în urma loviturii cel puţin două persoane au murit şi alte șase au fost rănite, potrivit Reuters. Atacul s-a produs în oraşul Harkov, din nord-estul Ucrainei.

Rușii au folosit bombe ghidate pentru a efectua atacul asupra orașului, a anunțat guvernatorul Oleh Synehubov pe Telegram.

Atacul a afectat o clădire rezidențială, a confirmat primarul din Harkov, Ihor Terekhov, tot pe Telegram. La fața locului au fost trimise mai multe echipe ale serviciilor de urgență.

UPDATE 30 aprilie, ora 08.40: Zeci de ucraineni au murit în timp ce încercau să fugă din țară pentru a nu lupta în război

Zeci de ucraineni, care puteau fi recrutați în armată, au murit încercând să fugă din Ucraina. Ei încercau să se sustragă mobilizării. Plecarea ilegală din țară se face, de obicei, prin zone periculoase.

Peste 30 de recruți ucraineni au murit în timp ce încercau să treacă ilegal granița pentru a evita mobilizarea, a declarat Andriy Demchenko, pentru Ukrinform.

Potrivit oficialului, unii bărbați plătesc „sume mari” de bani unor grupuri care promit să-i treacă ilegal peste graniță, potrivit Sky News. Unii fugari s-au înecat în râuri sau s-au rătăcit în munți.

„În total, de la începutul invaziei, aproximativ 30 de persoane au murit încercând să treacă ilegal frontiera”, a mai spus Demchenko.

Asemenea tentative se înregistrează „în fiecare zi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Grăniceri de Stat. De cele mai multe ori, ucrainenii încearcă să ajungă în țările din vest și trec granițele Ucrainei cu Polonia, Slovacia, Ungaria, Republica Moldova și România.

UPDATE 30 aprilie, ora 03.00: Kremlinul, profeție categorică: 'Soarta lui Zelenski este cu siguranță pecetluită!'

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului rus Vladimir Putin, susține că soarta președintelui ucrainean Volodimir Zelenski este „pecetluită”, iar armata ucraineană este în panică.

„Mi se pare că soarta lui Zelenski este cu siguranță pecetluită”, a spus Peskov, într-un interviu la televiziunea rusă, la programul TV Moscova. Kremlinul. Putin.

Și foarte curând va veni un moment în care mulți oameni, inclusiv în Ucraina, își vor pune la îndoială legitimitatea. În orice caz, chiar și din punct de vedere juridic, acest lucru va avea de făcut, și va trebui să se justifice cumva Dar pentru noi, principalul este că trebuie să continuăm operațiunea militară specială [războiul], să ne protejăm și să îndeplinim sarcinile care au fost stabilite inițial”, a mai spus oficialul rus.

Continuarea aici

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.