Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina - Zelenski susține că Ucraina riscă să se retragă fără ajutorul SUA

The Leaflet
ucraina razboi

Forțele ucrainene vor trebui să cedeze mai multe teritorii Rusiei dacă ajutorul militar american nu va sosi în curând, a avertizat președintele Volodimir Zelenski, într-un apel către Congres pentru a aproba un pachet de ajutor de mai multe miliarde de dolari.Zelenski a avertizat că lipsa ajutorului ar putea pune în pericol marile orașe ale Ucrainei.

„Dacă nu există sprijin din partea SUA, înseamnă că nu avem apărare aeriană, nu avem rachete Patriot, nu avem bruiaje pentru războiul electronic, nu avem gloanțe de artilerie de 155 de milimetri”, a declarat el pentru The Washington Post. „Înseamnă că ne vom întoarce, ne vom retrage, pas cu pas”.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

UPDATE 30 martie, ora 21.00 - Zelenski continuă schimbările în administraţia sa cu noi demiteri de consilieri

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a demis încă o serie de responsabili din administraţia sa, potrivit unui decret publicat sâmbătă, în timp ce Ucraina se confruntă cu o situaţie militară dificilă pe front în faţa ofensivei militare ruse, relatează agenţia DPA.

Una dintre noile persoane eliberate din funcţie este consilierul prezidenţial Sergii Shefir, care ocupă acest post din anul 2019. Un purtător de cuvânt a justificat noile demiteri ca o măsură de "optimizare a personalului" administraţiei prezidenţiale.

Zelenski a înlocuit în ultimele luni mai mulţi oficiali de rang înalt, proces început cu demiterea popularului comandant-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, numit între timp ambasador în Marea Britanie.

UPDATE 30 martie, ora 20.00 - Marea resetare ucraineană. Remaniere de amploare pregătită de Zelenski de sus până jos

Remanieri de personal sunt așteptate în curând în Cabinetul de Miniștri din Ucraina, dar echipa președintelui Volodimir Zelenski nu a decis încă care vor fi acestea, conform Ukrainskaia Pravda.

Detalii aici.

UPDATE 30 martie, ora 18.00 - Germania se pregătește de război: 'Fiecare zi este o zi a morţii şi nu se întrezăreşte capătul'

Vicecancelarul federal german Robert Habeck a declarat că, în pofida faptului că mulţi speră la un sfârşit rapid şi paşnic al războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, Germania trebuie să fie pregătită să se apere în faţa unor atacuri militare, informează sâmbătă dpa.

Detalii aici.

UPDATE 30 martie, ora 15.40: De ce nu este prezent Putin la omagiile victimelor atentatului de la Moscova: Dmitri Peskov oferă explicații

Continuarea AICI

content-image

UPDATE 30 martie, ora 13.55: Rusia a atacat cu drone şi rachete infrastructuri în regiunea centrală Poltava din Ucraina

Forţele ruse au atacat în timpul nopţii infrastructuri în regiunea Poltava din centrul Ucrainei, a anunţat sâmbătă administraţia militară ucraineană, informează dpa.

Forţele aeriene ucrainene au precizat că au interceptat 9 din cele 12 drone lansate de ruşi.

În afară de drone, forţele ruse au lansat de asemenea rachete S-300 şi S-400. Ambele tipuri de rachetă au fost proiectate ca rachete antitanc, dar au fost convertite pentru a lovi ţinte de suprafaţă.

Deocamdată, nu au fost anunţate victime omeneşti.

În timpul lunilor de iarnă, forţele ruse au început să se concentreze pe atacuri asupra infrastructurii energetice şi de termoficare a Ucrainei, cum au făcut şi anul trecut.

Oraşul Harkov, în apropiere de frontiera cu Rusia în nord-est, a suferit repetate pene de curent. Sâmbătă, compania de stat ucraineană Centrenergo a anunţat că o centrală electrică şi termică a fost puternic avariată într-un atac pe 22 martie.

UPDATE 30 martie, ora 12.15: Zelenski avertizează Aliații că va trebui să ordone retrageri ale armatei ucrainene: Nu avem armament!/ Continuăm atacurile în profunzime în Rusia

Continuarea AICI

content-image

UPDATE 30 martie, ora 11.15: Vladimir Putin exploatează frica germanilor, declară fostul preşedinte al Germaniei Joachim Gauck

Continuarea AICI

content-image

UPDATE 30 martie, ora 08.15: Putin nu iartă nimic. Jurnalista rusă care a relatat de la procesele lui Navalnîi, în închisoare sub acuzaţia de extremism

Continuarea AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.