Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Mii de oameni s-au dus la Palatul Buckingham și Castelul Windsor pentru a-l plânge pe Prințul Philip

palat printul philip

Buchete de narcise, lalele, trandafiri şi crini au fost depuse de britanici în faţa Palatului Buckingham, în timp ce mai multe persoane s-au adunat la Castelul Windsor, scrie BBC. Oamenii regretă decesul ducelui de Edinburg şi se gândesc la regină în aceste momente triste.

"Ne pare rău pentru pierderea voastră", "Odihneşte-te în pace, duce!" sunt câteva dintre omagiile celor care au venit, vineri după-amiază, la Palatul Buckingham, scrie News.ro.

Mai mulţi fotografi şi cameramani s-au adunat în jurul celor care au venit la Palat, potrivit reporterului BBC News Marie Jackson.

Rhea Varma, din Pimlico, s-a apropiat cu bicicleta de porţi şi a depus flori şi un bilet pe care scria: "Odihneşte-te în pace, duce!". Ea a spus: "Este foarte trist. Cred că este începutul unei mari schimbări în ţara noastră. Fără el, regina poate că nu va mai domni prea mult".

Pentru ea, ducele a fost "genul de stabilitate atât de de modă veche încât e greu de înţeles. A fost o stâncă ce a adus integritate".

Adam Wharton-Ward, 36 de ani, a sosit de asemenea pentru a depune crini la porţile Palatului. El vizitează Londra, venind din Franţa unde locuieşte, dar a fost atât de emoţionat de veste încât a vrut să aducă un omagiu de dragul reginei. "Este atât de trist. A fost cu ea timp de 73 de ani. Dacă nu era el, cine ştie dacă ea ar fi rezistat", a spus el. Felul de a fi al ducelui, a afirmat tânărul, a fost "aproape normal cu gafele sale". "Acum, normalitatea a pierit", a spus el.

Poliţia nu permite oamenilor să se adune în grupuri mari din cauza pandemiei.

Britanici, inclusiv copii, au lăsat buchete de flori şi la intrarea în Castelul Windsor.

Pe unul dintre mesajele agăţate de flori se poate citi: "RIP Prince Philip". Altul este adresat Majestăţii Sale regina, transmiţându-i condoleanţe sincere.

Este o atmosferă sobră la Windsor, în timp ce oamenii reflectă în linişte la vestea morţii ducelui.

Aici şi-a petrecut ducele de Edinburg ultimele săptămâni, după ce a fost externat. Ultimele zile le-a petrecut alături de soţia sa, regina.

Steagul de la Palatul Buckingham a fost coborât în bernă şi comunicatul cu anunţul decesului prinţului Philip expus la intrare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.