Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liverpool a reușit cel mai scump transfer din istoria clubului: Sumă colosală plătită pentru Salah

www.digisport.ro
Mohamed Salah Liverpool

Liverpool a anunțat, joi seară, transferul oficial al lui Mohamed Salah, cel mai scump fotbalist cumpărat vreodată de "cormorani". 42 de milioane de euro au plătit britanicii pe loc pentru a-l aduce de la AS Roma, sumă confirmată și de italieni, dar care ar putea crește până la 50 de milioane de euro, în funcție de bonusurile trecute în contract.

La scurt timp după anunțul transferului, site-ul oficial al cormoranilor a picat pentru câteva zeci de minute, probabil luat cu asalt de fanii formației de pe Anfield. Englezii au publicat fotografii cu Salah în timp ce semna contractul pe 5 ani, dar și primele imagini cu el în echipamentele de acasă și pentru deplasare.

Fotbalistul în vârstă de 25 de ani va purta tricoul cu numărul 11 la Liverpool, devenit liber de curând, după ce brazilianul Roberto Firmino l-a cerut pe cel cu numărul 9.

Citește și: Teixeira semnează cu FCSB: Echipă stelară făcută de Becali lui Dică

Salah ajunge astfel pe Anfield la 3 ani după ce Liverpool a fost la un pas să-l cumpere, pe când juca la Basel. Atunci, egipteanul a semnat în cele din urmă pentru Chelsea, pentru 13 milioane de euro, însă nu a confirmat, fiind cedat ulterior la AS Roma.

Până joi, cel mai scump jucător cumpărat de Liverpool era Andy Carroll. 41 de milioane de euro plătiseră "cormoranii" în 2011 pentru atacantul englez.

Cu 42 de milioane de euro, Salah deține noul record, care ar putea crește. 8 milioane de euro însumează clauzele din contractul de transfer. Mutarea va fi înregistrată pe 1 iulie, odată cu deschiderea oficială a perioadei de mercato din Anglia.

Acest transfer îl face pe Salah și cel mai scump jucător egiptean din istorie, anunță Digisport.ro.

83 de meciuri și 34 de goluri a adunat Mohamed Salah pentru AS Roma în toate competițiile, în două sezoane.

Liverpool l-a mai transferat în această vară pe internaţionalul englez de tineret Dominic Solanke, liber de contract, după ce i-a expirat înţelegerea cu Chelsea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.