Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liverpool solicită UEFA să acţioneze, după raportul privind incidentele de pe Stade de France

Evening Standard
UEFA
"Cerem UEFA şi celor din vârful piramidei fotbalului să se reunească şi să acţioneze pozitiv şi cu toată transparenţa pentru a evita orice 'posibil rateu'", se arată într-un comunicat al clubului din Premier League, învins pe 28 mai de Real Madrid (0-1).

"În calitate de club cu un trecut european glorios, noi cerem UEFA să acţioneze corect şi să instituie cele 21 de preconizări din raport, care să permită asigurarea securităţii tuturor suporterilor care vor asista pe viitor la un meci organizat de UEFA", a adăugat clubul englez, ai cărui suporteri au fost victime ale dramelor de la Heysel (1985) şi Hillsborough (1989).

"Informaţii false au fost vehiculate în acea noapte la Paris, care ulterior au fost toate infirmate", a mai adăugat Liverpool, făcând referire în mod special la declaraţiile ministrului francez de Interne, Gerald Darmanin. Acesta pusese responsabilitatea incidentelor pe seama grupurilor de huligani şi alţi suporteri acuzaţi că au prezentat bilete falsificate.

"Ce s-a întâmplat la Paris a realimentat suferinţele familiilor, prietenilor şi supravieţuitorilor de pe Hillsborough", se mai arată în comunicat.

UEFA a cerut scuze, marţi, clubului Liverpool, ai cărui fani au fost suspectaţi că au provocat haos la meciul cu Real Madrid din finala Ligii Campionilor de pe Stade de France.

Uniunea Europeană de Fotbal, organizatoarea finalei Ligii Campionilor, este considerată principala responsabilă pentru incidente gravele "care au dus aproape la un dezastru" în mai anul trecut pe Stade de France, conform raportului unui grup de experţi independenţi mandaţi să efectueze o anchetă de către instanţa europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.