Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Livia Stanciu la bilanțul DNA: Asistăm la o academie a infractorilor! Ar trebui să se închine până și Balzac în fața acestor campioni ai scrisului

livia stanciu

Președintele Curții Supreme, Livia Stanciu, prezentă la raportul DNA a condamnat modul prin care mai multe persoane încarcerate și-au redus zilele de pedeapsă prin scrierea unor cărți.

"Am avut în ultimul an 440 de lucrări scrise în penitenciare de 220 de condamnați, nu ar trebui să ne punem semne de întrebare? Ar trebui să se închine până și Balzac în fața acestor campioni ai scrisului...Productivitatea din penitenciare nu e fondată în niciun mod pe zelul academic. Asistăm în Romania, se spunea, la o adevărată academie a infractorilor. Oare ne place despre noi să se spună așa ceva? Infractorii folosesc prevederile legale care spun că o lucrare științifică reprezintă 30 de zile de închisoare. Oare nu aveau dreptate britancii când spuneau că în Romania, în penitenciare, există campioni ai oamenilor de știință?", a declarat joi Livia Stanciu, președintele Curtii Supreme.

Ea a precizat că asta arată că se dă dovadă de lipsă de fermitate, care se manifestă de exemplu și în acțiunea de recuperare a prejudiciilor.

"Doresc să folosesc această ocazie pentru a-mi exprima public profunda îngrijorare asupra riscului pe care ni-l asumam ca societate, riscul acela de a lăsa ca eforturile uriașe care au fost făcute în ultimii ani de sistemul judiciar în lupta anticorupție să își piardă efectele, să le diminueze prin acceptarea unei lipse de intrasigența a noastră, a tuturor, și cu atât mai mult a celor cu atribuții, în punerea în executarea efectivă a măsurilor punitive dispuse prin hotărâri definitive de condamnare. Aceasta lipsă de fermitate e manifestă și nu trebuie să ne facem că nu o observăm", a mai spus Livia Stanciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.