Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, critici fără precedent la adresa lui Klaus Iohannis: 'Noi nu votăm asemenea prostii'

dragnea iohannis

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Târgovişte, că încă evaluează împreună cu ALDE şi UNPR depunerea unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Cioloş, afirmând că 'de a doua zi intră în joc domnul Iohannis' pentru desemnarea unui prim ministru.

''Nu este aşa simplu. O moţiune de cenzură depusă cu şanse de a trece, pentru că dacă o depunem 99% va trece, înseamnă picarea guvernului. Din acel moment intrăm în nişte etape. Moţiunea de cenzură, aşa cum multă lume o cere, este o chestiune generată de dorinţa de a scăpa de ei. De a doua zi intră în joc domnul Iohannis, un preşedinte foarte activ şi foarte orientat şi un om de foarte mare bună credinţă. Şi care e preşedintele tuturor românilor, nu numai al liberalilor'', a spus Dragnea.

Citește și: Cele mai populare nume în Europa: Cum figurează România / FOTO

Liderul PSD susţine că preşedintele Iohannis ar putea să îl nominalizeze tot pe Cioloş sau să nominalizeze un premier de la PNL.

''Va trebui să desemneze un candidat pentru funcţia de prim ministru. Partidele la consultări, ştiţi bine că le cheamă pentru poză, aşa cum ne-a chemat şi anul trecut (...). Poate să îl nominalizeze încă o dată pe Dacian Cioloş, că are precedent de la înaintaşul dumnealui, domnul Băsescu, poate să vină cu o nouă propunere de tehnocrat sau, şi mai rău, poate să vină cu o propunere de la PNL, cu domnul Predoiu, de exemplu. Şi atunci aceste propuneri riscă să nu treacă, nu vor trece sigur că noi nu votăm asemenea prostii a doua oară şi riscăm să intrăm în situaţia, şi mai rea decât acum, cu acelaşi guvern, care rămâne interimar, provizoriu de fapt, cu competenţe limitate. Atunci chiar nu vor mai face nimic, vor spune: nu mai avem voie să facem nimic, mergem la serviciu ca să avem de unde să ne întoarcem'', a afirmat Liviu Dragnea.

Citește și: Sfântul Gheorghe a fost interzis într-o țară importantă

El s-a referit şi la varianta alegerilor anticipate.

''Ca să ajungi la alegeri anticipate, procedura ar fi să facem alegeri anticipate după alegerile din noiembrie, pe Constituţia actuală. Ăsta de fapt este principalul motiv pentru care, recunosc, împreună cu cei de la ALDE şi UNPR şi nu numai tot evaluăm să vedem care ar fi şansele. N-am văzut nicio reacţie din altă parte care să ne dea garanţia că atunci toată lumea în frunte cu preşedintele se strânge la masă şi spune: e grav! Ăsta este, în mod cinstit, principalul motiv. Că de dat jos îi dau repede. Dar nu rămâne la noi în mână procedura ulterioară'', a declarat Dragnea, scrie agerpres.ro.

Citește și: Marele SECRET s-a aflat: Ce se află în interiorul unei piramide / VIDEO

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost prezent joi în Dâmboviţa, unde a vizitat Parcul Industrial de la Priboiu şi a susţinut o conferinţă de presă la sediul PSD Dâmboviţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.