Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, despre salariile din educație. Reacție la declarațiile CONTROVERSATE ale Olguței Vasilescu

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat recent că, pentru profesori, salariile vor creşte doar cu 4%, de la 1 ianuarie 2018. Liderul PSD Liviu Dragnea s-a arătat rezervat în declarații pe marginea acestui subiect.

Lăsați-mă și pe mine să discut cu ei, că nu pot să comentez. Vreau să discut cu ei în weekend, pentru că nu pot fi comentatorul fiecărui ministru. Nu am această calitate” a spus Liviu Dragnea, vineri, la Parlament.

Dragnea, reacţie în scandalul de la CNAS. Preşedintele PSD neagă ipotezele procurorilor - VIDEO

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat joi că salariile în Educație vor crește cu 25% de la 1 ianuarie 2018, însă această creștere va fi doar a salariului brut. Astfel, angajații din educație vor lua în mână doar cu 4% mai mult.

"În ceea ce privește această salarizare, de la 1 ianuarie vor crește toate salariile pe brut cu 25%. În ceea ce privește educația și sănătatea, din martie vor mai avea creșteri, la educație încă 20%, iar sănătatea urcă direct în grilă până în 2022. Ei vor avea salariile din start foarte mari, la care ceilalți bugetari se vor opri în 2022", a declarat ministrul Muncii, citat de Antena3.

Întrebată care va fi creșterea salariului net, Olguța Vasilescu a afirmat că este vorba despre o creștere cu doar 4%: "Vorbim despre brut. Pe net, vor avea o creștere de 4% de la 1 ianuarie, iar de la 1 martie vor avea o creștere, cumulată cu prima, de la 1 ianuarie, de aproximativ 30% pe net".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.