Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea îi răspunde procurorului general: 'Nu vreau să mai amânăm'

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea gesturi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, susţine că raportul privind începerea urmăririi penale în cazul deputatului PSD, Eugen Bejinariu, ar trebui să ajungă în plen săptămâna viitoare.

"Eu am văzut hârtia săptămâna trecută. Cred că s-a şi dat răspunsul, este la Comisia juridică. În Biroul permanent le-am spus colegilor mei să ceară Comisiei juridice un termen destul de scurt. Teoretic, săptămâna viitoare ar trebui să vină raportul de la Comisia juridică în aşa fel încât să intre în plen. Eu nu vreau să mai amânăm. Săptămâna viitoare raportul trebuie să fie în plen", a declarat Liviu Dragnea, luni, în timpul unei vizite la Alexandria, scrie agerpres.ro.

Citește și: Paris Jackson, fiica lui Michael Jackson, face topless / FOTO HOT

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act luni de scrisoarea procurorului general Augustin Lazăr referitoare la deputatul PSD, Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, prin care se revine asupra unei solicitări mai vechi referitoare la încuviinţarea urmăririi penale a acestuia pentru abuz în serviciu, în dosarul Microsoft.

Potrivit documentului, în dosar sunt implicate şi alte persoane şi, având în vedere legătura dintre acestea şi Eugen Bejinariu, se impune investigarea tuturor celor implicaţi, cercetările neputând fi disjunse. În absenţa răspunsului Camerei Deputaţilor, urmărirea penală se desfăşoară numai faţă de persoane care nu beneficiază de imunitate, ceea ce poate crea o situaţie discriminatorie, se arată în scrisoare.

Citește și: NU trebuie să lași bacșiș la Taxi/ LEGE

Solicitarea procurorului general privind efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului PSD, Eugen Bejinariu, a fost retrimisă, pe 4 aprilie, la Comisia juridică pentru două săptămâni, după ce preşedintele comisiei, Eugen Nicolicea, a invocat un "incident de procedură".

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, în legislatura trecută, solicitarea, dar plenul a amânat de două ori luarea unei decizii din lipsă de cvorum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.