Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, prima declarație în calitate de inculpat: 'Am înțeles acuzațiile, le resping categoric'

Ultima Ora breaking news

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este audiat în acest moment la ÎCCJ în dosarul angajărilor fictive. Este prima declarație a lui Liviu Dragnea în calitate de inculpat în acest dosar.

„Am înțeles acuzațiile, le resping categoric deoarece mă consider nevinovat", și-a început Liviu Dragnea declarația.

De asemenea, potrivit ziare.com, Liviu Dragnea a arătat instanței că nu vrea să beneficieze de procedura simplificată, care presupune recunoașterea vinovăției, caz în care pedeapsa s-ar reduce cu o treime. "Vreau să dau o declarație în acest proces", a explicat Dragnea.

Liderul PSD este audiat în calitate de inculpat în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual în legătură cu angajarea fictivă la DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".

Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Şi fosta soţie a liderului PSD este judecată în această cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.