Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea se DEZLĂNȚUIE în lupta sa pentru căutarea dreptății - Cum își pregătește terenul pentru dosarul de la CEDO

Liviu Dragnea puscarie

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a introdus o nouă cale extraordinară de atac la instanța supremă, respectiv o cerere de recurs în casație. Cererea a fost făcută la patru zile după cererea de contestație în anulare.

Liviu Dragnea a depus în 18 octombrie în nume propriu o contestație în anulare, ce reprezintă o altă cale extraordinară de atac.

Citește și: Liviu Dragnea luptă cu toate 'armele' pentru a scăpa din pușcărie - O nouă mișcare la ÎCCJ

Astfel, spun surse judiciare pentru ȘTIRIPESURSE, fostul lider epuizează toate căile naționale de atac pentru a face cale liberă acțiunii pe care cel mai probabil că dorește să o introducă la CEDO, după  condamnarea sa definitivă la trei ani și jumătate, pentru fapte de corupție, legate de menținerea fictivă în funcție la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman a două persoane care în realitate lucrau pentru filiala PSD Teleorman.

Sursele ȘTIRIPESURSE explică în detaliu demersul lui Dragnea și arată că acesta trebuie să dovedească acum un viciu grav procedural comis de completele de judecată de la instanța supremă care l-au condamnat, în cazul contestației în anulare, sau să aducă o probă materială nouă, necunoscută de nicio instanță până la momentul condamnării sale definitive și care are menirea de a schimba radical optica de decizie a magistraților care îi analizează recursul în casație.

Citește și: Liviu Dragnea ar putea scăpa de condamnarea la 3,6 ani cu executare din dosarul DGASPC - Ar putea fi eliberat şi speţa rejudecată pe fondul deciziei CAB

Aceleași surse spun că astfel de probe noi, potrivit practicii existente în cazurile de admitere a unui recurs în casație îl pot reprezenta mărturii esențiale a unor martori credibili, condamnări ale unor martori din dosarul său pentru fapte de mărturie mincinoasă sau probe fizice precum audio sau video care prezintă fapte, întâmplări sau discuții radical contradictorii stării de fapt pentru care s-a dispus condamnarea.

În altă ordine de idei sursele citate precizează că introducere aproape simultană a acestor două căi extraordinare de atac indică de fapt dorința fostului lider de a epuiza toate căile de atac prevăzute de legislația internă, aceasta fiind una dintre condițiile esențiale pentru introducerea unei acțiuni la CEDO.

Citește și: ALERTĂ - Liviu Dragnea a fost CONDAMNAT la 3 ani și 6 luni de închisoare cu EXECUTARE

Cu toate acestea dacă se admit cele două căi extraordinare de atac, sau chiar și una dintre ele, ipoteza în continuare este anularea condamnării lui Dragnea și eliberarea acestuia, în vederea rejudecării cazului.

La instanța supremă completul de cinci judecători a stabilit prim termen de judecată în cazul contestațiilor în anulare depuse în dosarul DGASPC pentru 12 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.