Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea vrea să scape din închisoare - Ce acţiune a introdus acesta la instanţa supremă - surse

jurnalul.ro
dragnea olguta

Fostul şef al PSD, Liviu Dragnea, a contestat printr-o cale extraordinară de atac decizia prin care un complet de cinci judecători al instanţei supreme, a stabilit definitiv condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Potrivit paginii oficiale a ICCJ acţiune a fost depusă vineri de către Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Liviu Dragnea ar putea scăpa de condamnarea la 3,6 ani cu executare din dosarul DGASPC - Ar putea fi eliberat şi speţa rejudecată pe fondul deciziei CAB

Surse judiciare spun pentru STIRIPESURSE că motivele contestaţiei în anulare ar fi similare cu cele pentru care Curtea de Apel Bucureşti a admis recent o acţiune a judecătoarei Camelia Bogdan în privinţa unor hotărâri ale Colegiului de Conducere a ICCJ.

Astfel, explică sursele citate, fiind o cale extraordinară de atac ce vizează carenţe procedurale în timpul judecăţii, motivele lui  Dragnea ar fi acelea că la momentul judecării apelului completul de magistraţi nu ar fi fost legal constituit, ceea ce ar atrage cu sine nelegalitate deciziei.

Citeşte şi: Camelia Bogdan, reacţie după ce a obţinut la CAB anularea completurilor de 5 de la ÎCCJ: 'Hotărârea nu produce efecte pentru trecut'

Dacă s-ar admite pe fond contestaţia în anulare consecinţa directă ar fi, potrivit surselor citate, casarea deciziei de condamnare a lui Liviu Dragnea şi implicit eliberarea acestuia din pentienciar.

Totodată instanţa trebuie să dispună rejudecarea apelului din dosar de către un nou complet de cinci judecători constituit legal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.