Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pleşoianu, scrisoare incendiară către Dăncilă, Dragnea şi Tăriceanu: Solicită vot în Parlament pe Pactul Global pentru Migraţie

Liviu Pleșoianu

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu îi cere premierului Dăncilă, dar şi preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului să supună votului Parlamentului Pactul Global pentru Migraţie, document întocmit de ONU, pe care Guvernul şi preşedintele îl susţin. Pleşoianu vrea ca România să adopte modelul Slovaciei, ţară care a repins în parlamentul propriul pactul propus de ONU.

CITEȘTE ȘI: Explicaţia medicilor: De ce te dor articulaţiile în funcţie de starea vremii

"Scrisoare deschisă către premierul României, președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului: o corectă raportare la poporul român vă OBLIGĂ să solicitați săptămâna viitoare VOTUL Parlamentului României cu privire la Pactul Global pentru Migrație!

Făcând dovada bunului-simț și a unei adevărate înțelegeri a raportului Guvern – cetățeni, premierul Slovaciei a cerut opinia Parlamentului cu privire la Pactul Global pentru Migrație. Parlamentarii slovaci au dezbătut și apoi au votat, cu largă majoritate, o Moțiune de Respingere a documentului! Astfel, prin reprezentanții lor democratic aleși, cetățenii slovaci AU FOST ASCULTAȚI! NU s-au apucat câteva persoane (mai puține decât degetele unei mâini) să decidă pentru o întreagă națiune!

Premierul României are OBLIGAȚIA de a solicita opinia și VOTUL Parlamentului României cu privire la acest Pact Gobal pentru Migrație! Nu voi intra acum în detalii tehnice cu privire la conținutul documentului (voi reveni cu o analiză), ci mă voi rezuma pentru moment la a vă atrage atenția cu privire la faptul că NU puteți angaja România într-o astfel de direcție fără a consulta mai întâi România! Așa ceva nu se poate întâmpla înainte de a cere VOTUL în forul reprezentativ suprem – Parlamentul României!

Îi solicit doamnei Dăncilă să ceară opinia și VOTUL Parlamentului României săptămâna viitoare (3 – 7 decembrie), înainte de semnarea Pactului Global pentru Migrație (10 – 11 decembrie). Altminteri, consider că semnarea acestui Pact în absența mandatului poporului român (mandat care nu poate fi obținut decât prin votul parlamentarilor români) v-ar aduce în situația de a comite o gravă încălcare a drepturilor cetățenilor acestei țări!

Luați exemplu de la premierul slovac și de la ceilalți premieri care au cerut VOTUL Parlamentului pentru a avea CU ADEVĂRAT mandat în zilele de 10 și 11 decembrie. Altminteri, veți pierde cu siguranță votul meu de încredere de aici înainte!", scrie Pleşoianu pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: GREȘEALA clasică pe care o fac toți șoferii iarna

Ministerul Afacerilor Externe susţine, într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO, că Pactul Global pentru Migrație (CGM) este doar un document de orientare și nu are efecte juridice sau financiare.

"România își păstrează capacitatea de decizie in ceea ce privește migrația. Compactul mentine dreptul suveran al statelor de a-și determina propriile politici în domeniu și propriul cadru legislativ pentru implementarea sa. Documentul nu creează o categorie nouă de drepturi (drepturile migranților). Compactul nu încurajează și nici nu facilitează migrația. Compactul conține prevederi care descurajează părăsirea statelor de origine și facilitează returnările și readmisia. La ora actuală, din datele de care dispunem, 180 de state din 193 îl vor andosa. Decizia finală va fi adoptata la Adunarea Generala ONU din acest an, când se va supune votului un proiect de rezolutie pe această temă", a informat MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.