Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pop, prima reacție după ce s-a vehiculat că vrea să oprească exodul absolvenților: 'Nu am făcut această afirmaţie niciodată eu'

liviu pop

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat vineri, la Galaţi, că în programul de guvernare al PSD şi ALDE nu există intenţie de a lega de glie absolvenţii de studii superioare, aşa cum s-a vehiculat în mass-media. 

"Răspunsul Ministerului Educaţiei a fost foarte clar la interpelarea făcută de un deputat din Botoşani şi am spus clar că orice decizie de genul acesta nu poate fi luată decât în Parlament, iar în programul de guvernare al PSD şi ALDE cu care noi guvernăm nu există această intenţie de a lega de glie, ca să vă citez pe dumneavoastră din mass-media, pe absolvenţii de studii superioare", a spus Pop, potrivit agerpres.ro.

Liviu Dragnea, mișcare de ULTIMĂ ORĂ în 'războiul' cu DNA! Avocat: 'Procurorul nu avea dreptul să ia măsuri asigurătorii'


Ministrul a precizat că el nu a făcut niciodată această afirmaţie şi că au făcut-o unii nemulţumiţi din zona manualelor auxiliare. 

"Nu am făcut această afirmaţie niciodată eu. Au făcut-o unii care poate în spate au fost deranjaţi de tăierea conductei cu dedicaţie pe zona manualelor auxiliare. Nu întâmplător acest scandal, această ştire falsă, a început exact în ziua în care am cerut direcţiei juridice din minister să sesizeze organele abilitate cu privire la un fals pe care o editură îl face punând pe anumite coperţi - 'Aviz Ministerul Educaţiei Naţionale 2017', neavând acest aviz", a mai spus Liviu Pop, răspunzând unei întrebări dacă rămâne valabilă afirmaţia că absolvenţii de studii superioare din România vor trebui să plătească dacă pleacă din ţară. 

Ministrul Liviu Pop s-a aflat vineri, la Galaţi, la sărbătorirea a 150 de ani de existenţă a Colegiului Naţional 'Vasile Alecsandri', ocazie cu care ministrul a dezvelit o placă comemorativă, amplasată pe zidul colegiului. Totodată, Colegiul Naţional Vasile Alecsandri a primit din partea consilierului prezidenţial Simina Tănăsescu ordinul 'Meritul pentru Învăţământ în grad de ofiţer' conferit de preşedintele României, Klaus Iohannis, precum şi placheta şi diploma aniversară Spiru Haret din partea Ministerului Educaţiei Naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.