Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pop: 'Sper ca președintele statului să nu mai găsească vreo frână în dezvoltarea educației din România'

Inquam Photos / Octav Ganea
lansare compendiu manual LIVIU POP

Senatorul PSD și președinte al Comisiei de învățământ, Liviu Pop, a precizat la ședința anuală cu reprezentanții părinților, că una din cauzele pentru decalaje în promovarea legii educației a fost „frâna legislativă” pusă de președintele României, care a atacat-o la CCR, potrivit Mediafax.

„Un lucru a fost frâna legislativă. Am modificat acum două săptămâni legea educației naționale, n-am făcut tam-tam pentru că s-a apropiat campania electorală. Sper ca președintele statului să o promulge pentru că astăzi (vineri n.r.) e ultima zi în care poate să o promulge și să nu o atace din nou la Curtea Constituțională, sau să mai găsească vreo frână în dezvoltarea educației din România”, a spus Liviu Pop, în cadrul ședinței anuale a Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Fostul ministru al Educației a menționat că modificarea legii naționale a educației a fost realizată în sensul introducerii posibilității autorităților locale de a dota școlile din cota defalcată a TVA-ului.

Citește și: La un pas de tragedie : Autoritățile malteze au salvat de la înec 85 de migranți Marea Mediterană

„Ce am făcut în acea modificare a legii naționale - am introdus posibilitatea autorităților locale ca din cota defalcată de TVA să poată face dotarea școlilor, să poată cumpăra mobilier școlar, aparatură în unitățile școlare și toate celelalte, pe lângă cheltuielile materiale pe care le dă Guvernul prin această Hotărâre de Guvern”, a precizat senatorul PSD.

În același context, el a mai spus și faptul că, până când actul educațional nu va fi separat de infrastructură, „vom merge în continuare împiedicați”.

„Cu siguranță, autoritățile locale au o posibilitate mult mai înaltă astăzi. Nici Curtea de Conturi și nimeni altcineva nu poate să oprească dorința autorităților locale de a veni în sprijinul școlilor. Și dacă nu o să reușim să separăm cele două elemente - actul educațional față de infrastructură, vom merge în continuare împiedicați”, menționează Liviu Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.