Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Localnicii din New York, acuză o ferma minieră de Bitcoin, de încălzirea lacului Seneca

facebook.com
lacul seneca new york

Localnicii din New York acuză fermele miniere de bitcoin de la Greenidge Generation, de secare a lacului Seneca din nordul statului New York.

În fiecare zi, centralei Greenidge i se permite să scoată 139 milioane de galoane de apă din lac și să deverseze 134 de milioane de galoane de apă. Centralei i se permite, de asemenea, să deverseze apă cu o temperatură de până la 108 grade Fahrenheit (F) în timpul iernii și până la 86F în timpul verii.

Locuitorii din Dresda și-au exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea temperaturilor lacului. Sustenabilitatea speciilor de păstrăv care populează lacul este o preocupare cheie pentru localnici, peștele trăind la temperaturi cuprinse între 52F și 64F, în timp ce nivelurile peste 75F sunt letale pentru unele specii. Pe 5 iulie, proprietarul local, Abi Buddington, a declarat pentru NBC:

"Lacul este atât de cald încât simți că te afli într-o cadă cu hidromasaj."

În aprilie, Michael McKeon, un reprezentant al Greenidge, a respins acuzațiile că firma a ridicat temperatura lacului Seneca.

„Nu aruncăm apă încălzită în lac, nu este adevărat. Avem cea mai avansată tehnologie și vom continua să investim în cea mai avansată tehnologie pentru a proteja peștii din lac ”, a spus un purtător de cuvânt.

Pe 9 mai, Greenidge a împărtășit informații de la centrul său de date, arătând că între 1 martie și 17 aprilie - o perioadă critică a sezonului local de depunere a icrelor de păstrăv, temperaturile lacului zilnice au variat între 46,6F și 54,6F.

Un studiu termic cu privire la temperaturile apei din lacul Seneca nu a fost încă efectuat, o analiză viitoare urmând să aibă loc în 2023.

De la începutul lunii iunie, operațiunile miniere ale Bitcoin Greenidge au fost neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, compania anunțând planuri de achiziționare de compensări de carbon ca parte a obiectivelor sale de sustenabilitate.

Citește și China dovedește că Bitcoin este o mașină de neoprit. Algoritmul criptomonedei se ajustează aproximativ la fiecare două săptămâni

Centrala, situată în Dresda, New York, este în prezent capabilă să consume aproximativ 41 de megawatti (MW) de putere, Greenidge planificând să își extindă capacitatea la 85 MW până în 2022.

Judith Enck, un fost administrator regional al Agenției pentru Protecția Mediului (EPA), nu este convinsă de acțiunile firmei, spunând NBC:

"Compensările de carbon nu sunt o modalitate deosebit de eficientă de a atinge obiectivele de reducere a gazelor cu efect de seră. Și nu există un sistem în vigoare care să le reglementeze în New York."

Atlas Holdings a achiziționat fabrica Greenidge în 2014, transformând-o dintr-un arzător de cărbune în arzător pe gaz natural înainte de a redeschide în 2017.

Grupul activist local, Seneca Lake Guardian , descrie centrala ca arzând combustibili fosili „pentru a face bani falsi în mijlocul schimbărilor climatice”.

Cointelegraph a raportat pe 2 iulie că Greenidge intenționează să-și extindă operațiunile de cripto-exploatare în Carolina de Sud încă din acest an. Firma intenționează să își extindă operațiunile de cripto-exploatare în mai multe locații și să atingă o capacitate operațională de cel puțin 500 MW până în 2025.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.