Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lockdown după alegeri? Alexandru Rafila: 'Următoarele săptămâni vor demonstra cât de bine a fost gestionată această pandemie'

Candidatul PSD la parlamentare Alexandru Rafila a vorbit despre posibilitatea unui lockdown de sărbători, afirmând că „următoarele săptămâni vor demonstra cât de bine a fost gestionată această pandemie”. El și-a exprimat speranța „să ne întoarcem la o testare care să reflecte într-adevăr situația reală și această testare să fie corelată cu numărul de cazuri care se înregistrează zilnic”.

Alexandru Rafila a votat: Nu e timp de festivism și demagogie. Opțiunea de stânga este foarte clară

"Trebuie să ne așteptăm la o evoluție a pandemiei așa cum a fost pregătită, cum a fost ea gestionată până în acest moment. Știți cum e, o gestiune proastă a pandemiei va duce la complicații în timpul sărbătorilor. Dacă pandemia a fost gestionată foarte bine, atunci sărbătorile vor trece liniștit fără nici un fel de probleme. Următoarele săptămâni vor demonstra cât de bine a fost gestionată această pandemie. Nu vreau să fac comentarii care să fie interpretate într-un fel sau altul, dar în mod evident putem sigur să menționăm că avem foarte multe cazuri zilnic, că secție de ATI sunt la limită și avem în fiecare zi aproape 200 de persoane care decedează, așa că restul comentariilor nu vreau să le mai dau. Lockdown-ul sau eventualele măsuri dure vor fi condiționate de modul în care a fost gestionat până acum din punct de vedere medical și nemedical această urgență majoră de sănătate publică. Eu sper să ne întoarcem la o testare care să reflecte într-adevăr situația reală și această testare să fie corelată cu numărul de cazuri care se înregistrează zilnic, iar acest lucru să permită măsuri care să reducă transmiterea. Până când acest lucru nu se întâmplă, toate acele discuții legate de evoluții favorabile, nu pot avea loc.", a declarat Alexandru Rafila la ieșirea din secția de votare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.