Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Logica Kremlinului! Asistența militară a Occidentului va slăbi securitatea Republicii Moldova: 'Ne amintim bine la ce a dus o astfel de politică în Ucraina'

stiri.md
soldati moldova

Posibilele livrări de sisteme de apărare aeriană din partea Occidentului doar vor slăbi securitatea Republicii Moldova, nu o vor întări. Declarația a fost făcută de vice-ministrul de Externe al Rusiei, Mihail Galuzin, în cadrul unui interviu pentru RIA Novosti.

Galuzin: Moscova este îngrijorată de creșterea cooperării Chișinăului cu NATO și UE în sfera militaro-politică

Am atras în repetate rânduri atenția Chișinăului asupra faptului că pomparea unei sau altei țări cu arme occidentale sau desfășurarea contingentelor militare NATO pe teritoriul său se face exclusiv în interesul Statelor Unite și al sateliților săi euro-atlantici și, după cum istoria arată, acest lucru este foarte scump din toate punctele de vedere pentru beneficiarii unei astfel de asistențe” a declarat Galuzin, conform deschide.md.

Oficialul rus a subliniat că, ”din păcate, autoritățile moldovenești nu vor să înțeleagă că o astfel de ”asistență” nu întărește, ci, dimpotrivă, subminează securitatea R. Moldova”, adăugând că ”acest lucru se aplică pe deplin sistemelor de apărare aeriană pe care le-au solicitat. Solicităm încă o dată autorităților moldovenești să nu se mai joace cu securitatea și să asculte interesele și aspirațiile cetățenilor lor”.

Citește și Soldați români, francezi și britanici trec Prutul! Vor participa la exercițiului multinațional 'Bastion Aerian' din Republica Moldova

Viceministrul de Externe al Federației Ruse a mai acuzat UE că încearcă să provoace Chișinăul la o confruntare cu Moscova, iar scopul anti-rusesc al misiunii sale civile în R. Moldova nici nu este ascuns

Vedem că atunci când s-a decis să se creeze o altă structură în spațiul post-sovietic, UE s-a ghidat de motive geopolitice. UE urmărește să consolideze cursul pro-occidental urmat de actuala conducere a Moldovei, să pună țara pe calea confruntării cu Rusia, ignorând interesele populației” a spus diplomatul.

Potrivit lui Galuzin, sub sloganul combaterii ”amenințărilor hibride, interferențelor informaționale străine va fi impusă cenzura fățișă, se vor introduce ”valorile” occidentale și tot ce este rusesc va fi eradicat. Ne amintim bine la ce a dus o astfel de politică în Ucraina”.

În context, el a mai vorbit și despre prezența militară rusească în Transnistria, notând că acesta nu este însuși scopul Moscovei.

Răspunzând unei solicitări de a comenta declarația liderului separatist de la Tirapsol, care a afirmat că ”prin Transnistria există o cale directă către un război mondial”, Galuzin a subliniat că ”desigur, declarația este una figurativă”. ”În același timp, evaluarea sa reflectă îngrijorarea cu privire la situația dificilă de securitate care se dezvoltă în jurul regiunii. Într-adevăr provoacă îngrijorare și este plină de agravări suplimentare”, a explicat el.

Este suficient să comparăm faptele cunoscute despre concentrarea formațiunilor armate ucrainene și a echipamentelor militare în apropierea Transnistriei, pregătirea atacurilor teroriste împotriva conducerii acesteia și a oficialilor OSCE, începerea Chișinăului, cu asistența NATO și a UE, intenționează să consolidarea potențialului militar în ciuda statutului neutru al R. Moldova. Și toate acestea se întâmplă pe fondul stagnării procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană și al degradării dialogului dintre Chișinău și Tiraspol” a subliniat viceministrul de Externe al Federației Ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.