Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra a cerut intervenția Rusiei în cazul britanicilor condamnați la moarte în Donețk - 'Nu a produs în noi nicio dorință de a coopera'

luptatori britanici judecati

Ambasadorul Rusiei la Londra a declarat marți că Marea Britanie a cerut ajutorul Moscovei în legătură cu cei doi cetățeni britanici condamnați la moarte în regiunea separatistă a Ucrainei susținută de Rusia pentru că au luptat pentru Ucraina, transmite Reuters.

Un tribunal din Republica Populară separatistă Donețk (RPD) din estul Ucrainei i-a condamnat luna aceasta la moarte pe britanicii Aiden Aslin și Shaun Pinner și pe marocanul Brahim Saadoun pentru "activități de mercenariat".

Familiile lor neagă faptul că cei trei, care au fost contractați de forțele armate ucrainene, sunt mercenari. Marea Britanie spune că cetățenii săi erau soldați obișnuiți și ar trebui să fie scutiți, conform Convenției de la Geneva, de urmărirea penală pentru participarea la ostilități.

"A existat o abordare din partea britanicilor față de noi - ne-au trimis o notă, dar nota a fost atât de plină de expresii atât de arogante și didactice încât chiar nu a produs în noi nicio dorință de a coopera în aceste chestiuni", a declarat ambasadorul Andrei Kelin pentru Russia-24 TV.

"Ei trebuie să se adrese RPD - recomandarea noastră rămâne aceeași", a spus Kelin.

Deși Rusia nu aplică pedeapsa cu moartea, Republica Populară Donețk și Republica Populară Luhansk, a căror independență este recunoscută doar de Moscova, o au în statut.

Ministerul britanic de Externe nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.