Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra nu recunoaşte 'nota de plată' pe care trebuie să o achite în negocierile Brexit

brexit, bani

Marea Britanie nu recunoaşte cifra de 40 de miliarde de euro apărută în presă drept suma pe care ar fi pregătită să o plătească în cadrul acordului financiar de ieşire a sa din Uniunea Europeană, a declarat luni purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May, transmite Reuters, potrivit agerpres.

'În ce priveşte această cifră, nu o recunosc', le-a declarat purtătorul de cuvânt al Theresei May reporterilor.

Citeşte şi: Vara incendiară PÂRJOLEŞTE toată Europa. Ne apropiem de un record istoric al temperaturii - FOTO/VIDEO

'Prim-ministrul a afirmat clar în scrisoarea de declanşare a Articolului 50 (procesul de ieşire din UE - n. red.) că Marea Britanie şi UE trebuie să discute o reglementare justă atât a drepturilor, cât şi a obligaţiilor noastre ca stat membru al UE', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Declaraţia sa intervine după ce Sunday Telegraph a scris la sfârşitul săptămânii trecute, citând surse guvernamentale care au dorit să li se păstreze anonimatul, că Marea Britanie ar fi dispusă să plătească până la 40 de miliarde de euro cu condiţia ca UE să accepte să negocieze reglementarea financiară în cadrul unui acord general privind relaţiile viitoare, mai ales cele comerciale, între cele două părţi.

Potrivit Sunday Telegraph, responsabilii britanici intenţionează să propună o înţelegere prin care Londra ar continua să efectueze plăţi anuale de 10 miliarde de euro net pe o perioadă de până la trei ani după ieşirea din UE, care ar trebui să intervină în martie 2019.

Citeşte şi: Sute de migranţi AU FORŢAT intrarea în Uniunea Europeană. Autorităţile au fost luate prin surprindere - VIDEO

Aceste sume, care ar urmă să fie plătite în contrapartidă cu menţinerea accesului Marii Britanii la piaţa unică europeană, ar constitui 'un aconto' pentru 'factura finală'.

Negociatorul şef al UE, Michel Barnier, a refuzat până în prezent să indice public o astfel de cifră, declarând că 'metodologia' prin care aceasta va fi stabilită va fi elaborată în prima fază a negocierilor pentru Brexit, care se vor încheia în octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.