Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Loredana Toma ratează Campionatele Mondiale de la Riad din cauza unei accidentări

www.romaniatv.net
haltere

Cea mai valoroasă halterofilă a României, Loredana Toma, ratează participarea la Campionatele Mondiale de la Riad (4-17 septembrie), ea fiind în imposibilitatea de a-şi apăra titlul cucerit anul trecut la Bogota din cauza unei accidentări la spate, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Alexandru Pădure.

Fiind competiţie obligatorie pentru calificarea la Jocurile Olimpice, sportiva legitimată la CS Rapid face parte din lotul României, dar nu va concura la Riad.

"Nu vrem să tratăm neparticiparea Loredanei ca o mare problemă, mai degrabă ca pe o măsură de prevenţie, de menajare. După Campionatele Europene, Loredana a acuzat o serie de probleme medicale, o accidentare la spate. Ea a făcut o recuperare, dar aceasta a fost destul de anevoioasă şi ne-a adus în situaţia de faţă. Absenţa ei este o pierdere din punct de vedere al rezultatului pe care ea ar fi putut să-l obţină la Riad, dar nu este o pierdere din punct de vedere al calificării olimpice, ceea ce este până la urmă obiectivul suprem al federaţiei şi al ei", a spus Pădure.

"Accidentarea nu este o noutate absolută pentru ea, pentru că a mai avut probleme la spate în aceeaşi zonă şi în trecut. Din păcate, la Erevan (n.r. - la CE de la Erevan) situaţia s-a agravat şi din cauza recuperării procesul de pregătire pentru aceste Mondiale nu a mai putut fi unul optim, care să se ridice la înălţimea unui concurs de acest nivel. Nu am dorit să rişte nimic, lucrurile sunt deja spre bine, însă ea a început antrenamentele la intensitatea dorită mult prea târziu pentru a putea concura acum", a explicat el.

Dubla campioană mondială va efectua cântarul oficial la ediţia de la Riad pentru a-şi valida participarea şi a rămâne astfel eligibilă în cursa calificării pentru JO de la Paris.

"Fiind competiţie obligatorie pentru calificare, Loredana se va prezenta la cântarul oficial unde va fi validată participarea, însă nu va intra în concurs. Nu suntem singurii în această situaţie, mai sunt şi alţi sportivi foarte cunoscuţi pe plan internaţional care au o asemenea abordare la aceste Mondiale, nu este nimic ieşit din comun. Mai ales că în sistemul de calificare la JO important este rezultatul la total care poate fi cu siguranţă realizat de Loredana la următoarea competiţie de calificare, Grand Prix-ul din decembrie de la Doha sau la Europenele din Antalya de anul viitor. Prin validarea cântarului, ea rămâne eligibilă pentru cursa de calificare", a precizat Pădure.

Preşedintele a menţionat că obiectivul Federaţiei Române de Haltere la actuala ediţie a Campionatelor Mondiale este câştigarea unei medalii şi obţinerea a două sau trei clasări pe locurile 4-6.

"România participă la această ediţie a Campionatelor Mondiale de seniori, prima competiţie obligatorie pentru calificarea la JO de la Paris, cu 5 fete şi 3 băieţi. Obiectivul pe care ni l-am impus la aceste Mondiale este câştigarea unei medalii şi obţinerea a două sau trei clasări pe locurile 4-6. Sunt obiective pe care le-am stabilit ţinând cont de nivelul competiţiei, una extrem de puternică. Pentru că la această ediţie care va dura 14 zile avem un record de participare, niciodată în istoria Campionatelor Mondiale nu am avut peste 700 de sportivi din 115 ţări. Un record este şi numărul de arbitri internaţionali, vor fi 65 printre ei şi reprezentanta României, Cristina Maftei. Evoluţiile sportivilor noştri, care sunt însoţiţi la Riad de antrenorii Adrian Ionescu si Valeriu Calancea, vor putea fi urmărite pe Olympic Channel (canalul TV al Comitetului Internaţional Olimpic)", a mai afirmat oficialul FRH.

Lotul României pentru Campionatele Mondiale de seniori de la Riad (Arabia Saudită) este următorul:

Feminin: Cosmina Pană (cat. 49 kg), Bianca Dumitrescu (cat. 45 kg), Mihaela Cambei (cat. 49 kg), Andreea Cotruţa (cat. 55 kg) şi Loredana Toma (cat. 71 kg)

Masculin: Cristian Luca (cat. 55 kg), Ionadi Iancu (cat. 61 kg), Cosmin Isofache (cat. 61 kg)

La precedenta ediţie a Campionatelor Mondiale de haltere, desfăşurată la Bogota, România a câştigat trei medalii, două de aur prin Loredana Toma (smuls şi total, cat. 71 kg) şi una de argint prin Mihaela-Valentina Cambei (smuls, cat. 49 kg).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.