Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovit de critici, Facebook ia noi măsuri în perspectiva alegerilor din SUA din 2020. Planul pe care îl va pune în practică Zuckerberg

facebook mobil

Facebook a anunţat luni noi măsuri pentru combaterea dezinformării, în perspectiva alegerilor prezidenţiale americane care vor avea loc în noiembrie 2020, în aceeaşi zi în care a dezvăluit eliminarea unei reţele de conturi ruseşti pe Instagram care aveau ca ţintă alegători americani, transmite Reuters, conform news.ro.

Compania a anunţat că va creşte transparenţa prin măsuri precum afişarea mai multor informaţii despre deţinătorul unei pagini pe Facebook şi va eticheta mai vizibil conţinutul marcat ca fiind fals de către controlori independenţi.

Facebook a fost criticată în ultimele săptămâni din cauza politicii de a excepta de la verificări reclamele politicienilor, provocând nemulţumirea candidaţilor prezidenţiali democraţi Joe Biden şi Elizabeth Warren.

Săptămâna trecută, directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a apărat această politică, afirmând că media socială a creat moduri de exprimare transformatoare, care nu trebui închise.

Debandadă pe scena politică - CTP pune tunul pe USR: 'Prima grijă a lui Barna este să se pună la adăpost, la scuteală. Este molozul minții'

În aceeaşi zi, campania Biden a cerut eliminarea unei reclame aparţinând uni comitet de acţiune politică, nu unui politician, care ar conţine afirmaţii false despre fostul vicepreşedinte american. Katie Harbath, director pentru politici globale în domeniul alegerilor la Facebook, a spus că dacă reclama, în prezent inactivă, va rula din nou, va fi trimisă la terţe părţi pentru verificare.

Luni, Facebook a anunţat că va pune pune în practică un plan de a interzice reclamele care îi încurajează americani să nu voteze. Zuckerberg a declarat reporterilor la o teleconferinţă că interdicţia referitoare la dezinformarea alegătorilor se va aplica şi reclamelor politicienilor.

Compania va începe să eticheteze presa controlată de stat pe pagina sa şi în biblioteca de reclame a site-ului. Într-o postare pe blog, Facebook a anunţat că va extinde această etichetare şi la anumite postări de pe Facebook şi Instagram.

Facebook, Twitter şi YouTube, serviciul de streaming video al Google, au atras atenţia recent, după ce au afişat reclame ale presei chineze de stat care critică protestatarii din Hong Kong.

Moment ISTORIC, Japonia intră într-o nouă eră: Împăratul Naruhito este întronat într-o ceremonie fastuoasă / VIDEO LIVE

În această lună, comisia din Senat care investighează amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 a afirmat că cel mai cunoscut instrument de propagandă al Kremlinului şi-a intensificat activitatea pe reţelele de socializare după votul respectiv.

”Concluzia este că alegerile s-au schimbat semnificativ începând din 2016, iar Facebook s-a schimbat la rândul ei”, a afirmat luni Zuckerberg.

”Ne confruntăm tot mai mult cu atacuri sofisticate din partea unor state precum Rusia, Iran şi China, dar am încredere că suntem mai pregătiţi”,  arătat Zuckerberg.

Facebook va introduce şi un nou instrument de monitorizare a cheltuielilor unui candidat prrezidenţial pentru reclamele politice, în cadrul eforturilor companiei de a face biblioteca sa mai uşor de utilizat, a spus şeful companiei.

Facebook a lansat în 2018 o bibliotecă online de reclame politice, dar baza de date a fost criticată de cercetători ca fiind prost administrată, nereuşind să ofere informaţii referitoare la publicitatea ţintită.

Compania intenţionează să îmbunătăţească protejarea conturilor de pe Facebook şi Instagram ale candidaţilor, oficialilor aleşi şi ale echipelor lor, prin intermediul unui program numit Facebook Protect. Participanţii la program vor trebui să se autentifice cu doi factori, iar conturile lor vor fi monitorizare pentru eventuale semne ale unor atacuri cibernetice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.