Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovită de COVID-19, o țară ia o decizie exemplară: Salariile preşedintelui şi miniştrilor, reduse pentru a ajuta rudele victimelor

Brasovul Tau
lege salarii cheltuieli

Salariile preşedintelui peruan, Martin Vizcarra, ale miniştrilor săi şi ale altor înalţi responsabili vor fi reduse pentru a ajuta rudele angajaţilor din sistemul sanitar care au murit de COVID-19, informează un decret publicat joi, potrivit DPA, conform agerpres.ro.

Reducerile pe trei luni vor fi în procent de 15% din salariile care pornesc de la 20.000 de soli (5.820 de dolari) şi de 10% din cele care încep de la 15.000 de soli.

BREAKING - Încă 3 români au murit din cauza coronavirusului: toți aveau comorbidități


Joi, ţara înregistra peste 141.000 de cazuri de COVID-19, dintre care 4.099 soldate cu decese, ceea ce face din Peru a doua cea mai afectată ţară de COVID-19 din America Latină după Brazilia, potrivit unui anunţ al ministerului Sănătăţii, citat de AFP.

Spre deosebire de Brazilia, Peru a răspuns agresiv la COVID-19, însă restricţiile nu au împiedicat răspândirea virusului în rândul populaţiei sărace, care locuieşte în zone aglomerate şi este obligată să iasă din case pentru a-şi câştiga existenţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.