Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovită puternic de COVID-19, Spania iese din hibernarea economică: planul pregătit de guvernul iberic, în două etape

economie-shutterstock

Ministrul Economiei, Yolanda Diaz, are în vedere măsuri de a reactiva forţa de muncă în două etape care se vor extinde până pe tot parcursul anului, iar aceasta avertizează că hotelurile, barurile şi restaurantele pot rămâne închise până la Crăciun. Guvernul iberic are pregătit un plan de reactivare a forţei de muncă, ce se va desfăşura în două etape şi avertizează că acest plan va dura până la finalul anului, relatează Mediafax citând El Mundo.

Prima etapa va include redeschiderea industriilor textile în această vară, iar a doua etapă constă în repornirea industriilor din sectorul turismului, şi anume redeschidrea hotelurilor, barurilor sau a restaurantelor, etapă se va desfăşura la finalul anului.

Sectoare precum cel al turismului, culturii sau activităţilor dedicate timpului liber se vor confrunta cu dificultăţi enorme în ceea ce priveşte redeschidrea lor. Companiile aeriene, croazierele, restaurantele, hotelurile şi magazinele se pot regăsi în zonele afectate, anunţă ministrul Yolanda Diaz.

VIDEO Petrecerea din stradă, de la Galați, s-a lăsat cu AMENZI DRASTICE: Fiecare scandalagiu a fost sancționat cu 20.000 de lei

„Ministerul Muncii şi Economiei Sociale lucrează în două faze pentru a implementa măsurile potirvite în sectoarele cele mai afectate: este vorba despre excepţionalitate atenuată, care va dura până în această vară şi normalitate atenuată, care va dura până la sfârşitul anului”, a transmis Ministerul printr-un comunicat.

Spania, a doua cea mai afetată ţară europeană de pandemie, iese din hibernarea economică. De săptămâna aceasta, vor avea voie să se ducă la muncă muncitorii din construcţii şi alte sectoare neesenţiale şi care nu pot lucra de acasă.

La urcarea în metrou sau în trenurile pentru navetişti, lucrătorii vor primi măşti pe care vor avea obligaţia să le poarte pe tot parcursul zilei de lucru.

Bilanţul victimelor pandemie a depăşit în Spania 17.000 de morţi. În ce priveşte numărul bolnavilor, Spania este pe al treilea loc în lume, au aproape 170.000. Chiar şi aşa, premierul Pedro Sanchez este dispus să îşi asume riscul redeschiderii ţării pentru a nu îngropa economia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.