Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru. Dragnea a trecut la maziliri. Greu PSD, scos din joc.

stiripesurse.ro / Florin Puşcaş
liviu dragnea

PSD începe curățenia de toamnă pe listele eligibile cu candidații propuși pentru alegerile parlamentare. Liderul Liviu Dragnea a anunțat că nu va  impune pe nimeni de la centru pe listele filialelor din teritoriu, dar nu a spus că nu va face maziliri. Mai mult, el a  avertizat că va  avea ultimul cuvânt  înainte de validarea lor  în  structurile de conducere ale partidului. Și ultimul cuvânt deja îl are. O filială a primit deja recomandarea să-l scoată de pe liste pe un greu al partidului, care fusese validat drept cap de listă pentru Camera Deputaților.

Parlamentar de 20 de ani, un apropiat al liderului PNL Galați, Dan Nica, actualul șef al comisiei de buget  finanțe a Camerei, Viorel Ștefan, a fost pus pe index de către conducerea social- democrată. Potrivit unor surse parlamentare, Viorel Ștefan intenționează să-și retragă candidatura de pe lista filialei, pentru a nu suporta umilința scoaterii sale din ecuație la ordinul lui Dragnea.

Totul i  s-a tras după ce Viorel Ștefan a propus impunerea unui prag de îndatorare de 50% pentru cetăţenii care urmează să beneficieze de proiectul legii privind conversia creditelor în franci elveţieni. Pentru conducerea social democrată care miza să folosească susținerea proiectului de lege pentru obținerea de capital electoral, gestul deputatului PSD a fost considerat  un afront personal. Aflat într-o continuă campanie de imagine,pentru a se erija în postura  viitorului premier salvator, cu soluții pentru orice problemă, Dragnea și-a văzut complicate calculele de  propunerea  colegului  de partid. Și nu l-a iertat

"Noi ne asumăm faptul că domnul Viorel Ştefan a susţinut acel lucru şi l-a propus împotriva deciziei pe care am luat-o la partid. Ceea ce se va întâmpla la noi în partid este problema noastră şi se va vedea în perioada următoare. Dacă domnul Viorel Ştefan a hotărât să aibă o atitudine independentă, probabil că cel mai bine pentru dumnealui este să candideze independent. Asta ca să înţeleagă toată lumea că nu ne jucăm, discutăm de zeci de mii de familii româneşti care au fost nedreptăţite şi care nu ştiu ce se va întâmpla cu viitorul lor", avertiza atunci Liviu Dragnea.

Deși problema a  fost soluționată, prin retrimiterea proiectului de lege  privind conversia la comisiile de specialitate și prin eliminarea amendamentului buclucaș,  avertismentul conducerii  a devenit palpabil. Potrivit surselor citate, PSD Galați caută deja înlocuitor pentru Viorel Ștefan.

Schimbări  vor  avea  loc și la nivelul altor filiale,ne-au asigurat sursele citate, fiind vizați cei care nu au respectat deciziile politice de partid asumate în legislativ pe diverse proiecte de lege, pretext  perfect pentru Dragnea să regleze conturile cu cei care încă pun sub  semnul întrebării autoritatea sa în partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.