Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitura care îl poate distruge pe Donald Trump: a fraudat bănci și asigurători, umflându-și grosolan averea, decide un judecător

Brendan Smialowski | AFP | Getty Images
donald trump

O hotărâre importantă constată că fostul președinte și-a supraevaluat masiv activele pe măsură ce imperiul său de afaceri s-a extins.  Un judecător din New York a stabilit că Donald Trump a comis o fraudă prin umflarea falsă a averii și a activelor sale cu miliarde de dolari, o concluzie parțială a unui proces de amploare și a unei investigații de ani de zile a procurorului general al statului care a vizat imperiul de afaceri al fostului președinte, anunță the-independent.com.

În hotărârea pronunțată de judecătorul Arthur F Engoron la 26 septembrie, s-a constatat că fostul președinte și compania sa au fraudat bănci și asigurători prin supraevaluarea grosolană a activelor și prin exagerarea valorii sale nete în documente pentru a asigura tranzacții și finanțări.

Decizia vine în urma unui proces civil în valoare de 250 de milioane de dolari intentat de procurorul general al statului New York, Letitia James, a cărui anchetă a vizat acuzații de fraudă de lungă durată privind practicile de afaceri ale lui Trump.

Decizia a sosit cu câteva zile înainte de începerea unui proces fără juriu, dar hotărârea parțială - o victorie majoră pentru dna James și pentru anchetatorii statului - rezolvă afirmațiile cheie din amplul ei proces, pe care echipa juridică a fostului președinte a încercat în mod repetat să îl respingă. Între timp, Donald Trump a încercat să îl dea în judecată pe judecător pentru a bloca desfășurarea procesului. O curte de apel de stat este așteptată să se pronunțe asupra cazului său săptămâna aceasta.

În schimb, decizia va restrânge chestiunile care vor fi audiate la proces, dându-i o lovitură puternică lui Trump și muntelui său de obstacole juridice - inclusiv patru acuzații penale și un alt proces de defăimare - în timp ce încearcă să obțină nominalizarea republicană pentru funcția de președinte în 2024.

Judecătorul Engoron a dispus, de asemenea, sancțiuni de 7.500 de dolari împotriva avocaților dlui Trump.

Procesul intentat de biroul Letitiei James, care a urmat unei anchete de trei ani și a unei revizuiri a milioane de documente, urmărește recuperarea a 250 de milioane de dolari în venituri pierdute și penalități, precum și un ordin al judecătorului care să le interzică permanent soților Trump să dețină orice funcție cu afaceri în stat.

Un dosar recent al Letitiei James susținea că domnul Trump și-a umflat în mod fraudulos averea netă cu până la 2,2 miliarde de dolari într-un an și cu sute de milioane de dolari în alți ani de-a lungul unui deceniu.

Moțiunea ei pentru o judecată sumară parțială a estimat că  Trump și-a umflat averea netă cu 812 milioane de dolari până la 2,2 miliarde de dolari - aproximativ 17 până la 39% - în fiecare an din 2011 până în 2021. Estimarea de 2,2 miliarde de dolari a fost făcută în 2014, potrivit documentului recent desecretizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.