Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ Cea mai MARE FIRMĂ de taxi din Paris SUSPENDĂ folosirea mașinilor Tesla Model 3, după un accident MORTAL

www.facebook.com
tesla

Cea mai mare firmă de taxi din Paris, G7, a suspendat din flota sa automobilele Tesla Model 3, după un accident mortal în weekend, relatează BBC. O persoană a murit și alte 20 au fost rănite, după ce un șofer a pierdut controlul vehiculului. Tesla a negat orice problemă tehnică a mașinii, după ce a verificat de la distanță datele acesteia. Procurorii din Paris au deschis o anchetă pentru omor prin imprudență și vătămare involuntară.

În accident a fost implicat un șofer de taxi aflat în timpul liber care își ducea familia la un restaurant, potrivit rapoartelor. Presa franceză a precizat că vehiculul a lovit doi pietoni, un semafor și o dubă. Tehnologia de asistență a Tesla permite vehiculelor sale să conducă, să accelereze și să frâneze automat. Dar firma a fost acuzată că este înșelătoare, deoarece tehnologia nu conduce automat mașina, iar șoferii trebuie să mențină controlul în permanență.

Tesla a comercializat această funcție ca fiind "Autopilot" și a promis "autoconducere completă", care este acum disponibilă pentru unii utilizatori într-o versiune beta. Utilizatorii au abuzat frecvent de sistem în trecut. La începutul acestui an, autoritățile americane au deschis o investigație oficială privind sistemul Autopilot, în urma a 11 accidente produse de Tesla din 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.