Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură cruntă pentru DNA: Decizia judecătorilor într-un dosar celebru îi distruge pe procurori

ciocanel judecator

Lovitură cruntă încasată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Judecătorii au luat o decizie dură pentru oamenii legii într-un dosar celebru. Procurorii nu au dovedit că arhiepiscopul Tomisului a fost de rea-credinţă, aşa că instanţa de judecată l-a lăsat în libertate. Mai mult, judecătorul care a luat această decizie arată, în motivarea publicată azi, că nu există nicio dovadă certă că documentul în baza căruia DNA a cerut arest la domiciliu a fost într-adevăr semnat de înaltul prelat. Decizia Curţii de Apel Constanţa a fost contestată, iar la începutul săptămânii viitoare, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie este aşteptat la curtea supremă, care va decide definitiv în privinţa măsurii cerute de anchetatori, anunță Digi 24.

Citește și: Produsele cu conținut mare de zahăr ar putea fi supra-taxate

Arhiepiscopul Tomisului, judecat pentru fraudare de fonduri europene, a reuşit să îi convingă pe magistraţii din Constanţa că nu se impune arestarea lui la domiciliu. „Se constată că emiterea unei împuterniciri de reprezentare în favoarea unui co-inculpat nu este de natură să dovedească fără putinţă de tăgadă atât existenţa unor încălcări a condiţiilor controlului judiciar, cât şi îndeplinirea condiţiei vizând reaua-credinţă.”, se arată în motivarea Curţii de Apel Constanţa. Anchetatorii nu au reuşit să probeze că înaltul prelat a semnat documentul prezentat drept principala probă împotriva lui Teodosie.

Citește și: Gigi Becali, atac fără precedent la adresa procurorilor Laurei Codruța Kovesi: 'Cum să îl aresteze'

Prelatul este acuzat de folosirea de declarații false la obținerea subvențiilor agricole finanţate din fonduri europene. Prejudiciul în dosar este estimat la aproape 1,4 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.