Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ dată de un TRIBUNAL FEDERAL: Joe Biden NU POATE suspenda pe 100 de zile expulzările migranților ilegali

CNN
Joe Biden

Un tribunal federal american a blocat decizia lui Joe Biden de a suspenda - pe o perioadă de 100 de zile - expulzările imigranţilor aflaţi într-o situaţie neregulată, relatează AFP. Judecătorul Drew Tipton, sesizat de către republicani, a hotărât marţi să suspende în mod temporar această măsură până la o examinare pe fond a dosarului, conform News.ro.

Citește și: NEXT LEVEL: Beijingul a trecut la testări ANALE pentru depistarea COVID -19 pentru un milion de locuitori

”Texasul a demonstrat că există o şansă de succes”, a mortivat judecătorul.

În baza unei promisiuni din campania electorală, Joe Biden a semnat în prima sa zi la Casa Albă un moratoriu privind expulzarea imigranţilor fără documente sosiţi în Statele Unite înainte de 1 noiembrie 2020.

Secretarul Justiţiei statului Texas Ken Paxton a sesizat imediat justiţia atunci.

Republicanul Ken Paxton a salutat marţi hotărârea judecătorului Drew Tipton, ”care dă prioritate respectării legii şi securităţii cetăţenilor”.

Însă puternica organizaţie de apărarea drepturilor civice ACLU l-a acuzat de faptul că ”vrea să împiedice administraţia Biden să dea pagina” ”politicilor dezastruoase ale imigraţiei” implementate, denunţă ACLU, de către predecesorul lui Donald Trump.

Această bătălie judiciară - care abia începe - prefigurează probabil viitoare confruntări aprige în domeniul imigraţiei.

Joe Biden a anulat la 20 ianuarie cele mai controversate măsuri adoptate de către Donald Trump, inclusiv proiectul acestuia de ridicare a unui ”zid” împotriva imigranţilor la frontiera cu Mexicul.

Biden a trimis totodată Congresului un proiect de lege în vederea unei regularizări a situaţiei mai multor milioane de imigranţi fără documente - o adevărată ”linie roşie” pentru mulţi dintre opozanţii săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.