Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de după gratii dată de Omar Hayssam prin frații săi

conducta bani

Omar Hayssam are de ispășit o pedeapsă de aproape un sfert de secol în dosarul ziariștilor din Irak, dar sirianul reușește să rămână în centrul atenției. Fie prin denunțurile sale, fie prin ceea ce mai fac rudele sale. Frații săi, sirienii Mukhles şi Mahmoud Omar, au vândut producătorul apei minerale Bucovina grupului polonez Maspex Wadowice, care deţine pe piaţa românească brandurile Tedi şi Tymbark.

Citește și: Pe cine a turnat Viorel Hrebenciuc ca să scape: Lista cu numele grele

Tranzacţia este condiţionată de aprobarea Consiliului Concurenţei şi de acţiunile de due diligence ale firmei poloneze. Fraţii lui Omar Hayssam au devenit acţionarii unici ai Rio Bucovina în februarie 2013 prin intermediul firmei Emparador, înregistrată în Bulgaria şi ai cărei acţionari sunt. Dacă vânzarea va fi aprobată, polonezii vor intra în posesia fabricilor de apă minerală pe care firma le deţine în Vatra Dornei, Timişoara şi Giurgiu, precum şi a brandului Bucovina.

Citește și: DIICOT a săltat 20 de medici și farmaciste în Bihor! Fraudă la secția de Oncologie

Rio Bucovina este al doilea mare jucător ca volum, deţinând o cotă de aproape 10% din piaţa apelor îmbuteliate, conform datelor de piaţă ale AC Nielsen, aferente perioadei aprilie - mai 2015. Producătorul a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 34,2 mil. euro, în creştere cu 9,6% faţă de anul anterior, şi un profit net de 1,5 mil. euro, în scădere cu 6,2% faţă de 2013, conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice. Datoriile companiei se ridică la 11,7 mil. euro.

Citește și: Cezar Preda pune punctul pe i: Klaus Iohannis e mai dur decât Traian Băsescu

Tranzacţia va reprezenta cea de-a 18-a preluare a grupului Maspex Wadowice şi cea de-a treia pe piaţa românească. În anul 2007, Tymbark Maspex România, parte a grupului Maspex Wadowice, a achiziţionat brandul Arnos, iar în anul 2013 brandurile Salatini şi Capollini – cele mai vechi mărci comerciale de pe segmentul biscuiţi săraţi (crackers) şi covrigei (brezels).

Citește și: PNL răspunde prompt la cererea românilor din Diaspora

România reprezintă pentru Maspex o a doua piaţă ca mărime, după Polonia, atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri şi al investiţilor efectuate, cât şi ca putere de cumpărare. Compania a intrat pe piaţa românească în anul 1996 şi în prezent este unul dintre cei mai mari investitori polonezi în România. Printre produsele pe care polonezii le au în România se numără: sucurile pentru copii Tedi, nectarurile şi sucurile Tymbark, ciocolata caldă şi cappuccino La Festa, ceaiurile instant Ekland, crema pudră pentru cafea Coffeeta, biscuiţii săraţi (crackers) şi covrigeii (brezels) Salatini.

Citește și: Diaspora îi cere lui Klaus Iohannis să dizolve Parlamentul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.