Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de la DNA pentru un fost baron PNL

DNA 1

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţional Anticorupţie (DNA) au dispus extinderea urmăririi penale faţă de fostul preşedinte PNL al Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Florin Ţurcanu, în dosarul în care acesta a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă, potrivit unui comunicat.

Potrivit sursei citate, Ţurcanu este acuzat şi de săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor, faptă pe care a comis-o în perioada în care avea de preşedinte al CJ.

Citește și: DEZVĂLUIRI dure din Dosarul DNA în care se cere arestarea lui Ghiță. Dovada implicării lui Ponta

Procurorii susţin că, în perioada 2013-2014, Florin Ţurcanu a ascuns şi a disimulat adevărata natură a provenienţei, a dispoziţiei sau a proprietăţii asupra imobilului din strada Aleea Pajiştei, nr. 13, municipiul Botoşani, imobil care a fost construit şi finanţat gratuit cu suma de 272.906,16 lei de către SC Cornells Floor SRL şi Bîrsan Vasile Marcel cunoscând că bunurile provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor şi Aristomel Anuşca, socrul lui Florin Ţurcanu.

Procurorii DNA l-au reţinut, marţi, în urma unor percheziţii, pe fostul şef al CJ Botoşani. Ulterior, magistraţii Tribunalului Suceava au dispus, miercuri, arestarea preventivă a acestuia sub acuzaţia de trafic de influenţă. Decizia magistraţilor a fost contestată la Curtea de Apel Suceava, instanţă care urmează a se pronunţa luni în acest dosar.

Citește și: O 'să-i sară-n cap' toată lumea după declaraţia asta: Ce a spus Traian Băsescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.