Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de proporții în Europa: Partidul Brexit face ravagii în politică și spulberă coloșii laburiști și conservatori

sondaj

Partidul Brexit, condus de Nigel Farage, îşi menţine avansul faţă de cele două formaţiuni politice tradiţionale britanice - Partidul Conservator şi Partidul Laburist - în intenţiile de vot ale electoratului britanic, înainte cu mai puţin de o săptămână de alegerile europarlamentare din Regatul Unit, relevă un sondaj de opinie realizat de institutul Opinium, pentru cotidianul The Observer, transmite Reuters.

Noul partid al lui Farage este creditat cu 34% din voturi în perspectiva alegerilor europene din 23 mai la care Regatul Unit ia parte întrucât nu a reuşit să părăsească Uniunea Europeană conform calendarului stabilit iniţial, respectiv până la finalul lunii martie.

Pe poziţia secundă se plasează laburiştii, cu 20% din intenţiile de vot, cu un punct procentual mai puţin faţă de acum o săptămână, ei fiind urmaţi de liberal-democraţi (pro-UE), cu 15% din intenţiile de vot, cu trei puncte procentuale mai multe decât în sondajul similar din urmă cu o săptămână.

Partidul Conservator, al premierului în exerciţiu Theresa May, este creditat cu numai 12% din intenţiile de vot (cu un punct procentual mai mult decât săptămâna trecută), ceea ce îl plasează pe poziţia a patra.

Sondajul mai indică faptul că în cazul alegerilor legislative naţionale, Partidul Laburist ar obţine 29% din voturi, Partidul Brexit 24% din voturi şi Partidul Conservator doar 22% din voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.