Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ de TEATRU: Guvernul Tudose, decizie CONTROVERSATĂ privind angajările în administrația centrală

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvernul Tudose

O ordonanţă prin care se propune suspendarea angajărilor prin concurs a posturilor vacante din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice a fost lansată în dezbatere publică de către Ministerul Dezvoltării Regionale, informează Realitatea tv.

În proiectul de Ordonanță se arată că, ”pentru asigurarea implementării corespunzătoare a măsurilor de reformă în domeniul funcției publice, dar în special pentru asigurarea că acestea produc rezultatele așteptate (mai ales din perspectiva corelării resurselor umane cu nevoile reale ale instituțiilor publice angajatoare), Programul de Guvernare 2017-2020 prevede necesitatea implementării unui Plan de raţionalizare a cheltuielilor publice, în cadrul căruia unul dintre piloni vizează auditul funcţiilor guvernamentale, inclusiv blocarea posturilor din administrația publică până la 31.12.2017".

PNL anunță un grup parlamentar nou cu oameni din PSD și ALDE: Victor Ponta ar putea face parte din el

Luna trecută, ministrul Sevil Shhaideh afirma că o blocare a posturilor în administraţia publică ar fi necesară pentru a se putea face un inventar al funcţiilor, astfel încât să se ajungă la o flexibilizare a administraţiei centrale.

În urmă cu câteva zile, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, declara că ”este un pachet întreg pe site, este și statutul inspectorului de muncă acolo și reorganizarea Inspecției Muncii. Am discutat cu președintele instituției și am spus că trebuie să ne reorganizăm după modelul francez. Noi avem foarte mulți funcționari la birouri și foarte puțini inspectori în teren. Am spus așa: să rămână la birouri doar cei care e obligatoriu să rămână la birouri, cei care sunt pe contabilitate, achiziții, ceva de genul acesta, în rest toată lumea în teren. E simplu".

Ministrul de Interne din 2011, prima reacţie la documentul publicat de RISE Project

Referitor înghețarea numărului de posturi în administrația publică, Vasilescu spunea că ”este foarte posibil să se facă asta pentru că Legea salarizării trebuia să apară la pachet cu Codul Muncii, cu Codul Administrativ în care ar trebui să se vadă și criteriile de performanță pe care le cerem în administrație. Până atunci, posturile se vor bloca în administrație, dar cred că nimeni nu are niciun motiv de îngrijorare sau să se plângă, pentru că sunt angajați suficienți în administrație".

În proiectul de Ordonanță se arată că, ”pentru asigurarea implementării corespunzătoare a măsurilor de reformă în domeniul funcției publice, dar în special pentru asigurarea că acestea produc rezultatele așteptate (mai ales din perspectiva corelării resurselor umane cu nevoile reale ale instituțiilor publice angajatoare), Programul de Guvernare 2017-2020 prevede necesitatea implementării unui Plan de raţionalizare a cheltuielilor publice, în cadrul căruia unul dintre piloni vizează auditul funcţiilor guvernamentale, inclusiv blocarea posturilor din administrația publică până la 31.12.2017". Luna trecută, ministrul Sevil Shhaideh afirma că o blocare a posturilor în administraţia publică ar fi necesară pentru a se putea face un inventar al funcţiilor, astfel încât să se ajungă la o flexibilizare a administraţiei centrale. În urmă cu câteva zile, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, declara că ”este un pachet întreg pe site, este și statutul inspectorului de muncă acolo și reorganizarea Inspecției Muncii. Am discutat cu președintele instituției și am spus că trebuie să ne reorganizăm după modelul francez. Noi avem foarte mulți funcționari la birouri și foarte puțini inspectori în teren. Am spus așa: să rămână la birouri doar cei care e obligatoriu să rămână la birouri, cei care sunt pe contabilitate, achiziții, ceva de genul acesta, în rest toată lumea în teren. E simplu". Referitor înghețarea numărului de posturi în administrația publică, Vasilescu spunea că ”este foarte posibil să se facă asta pentru că Legea salarizării trebuia să apară la pachet cu Codul Muncii, cu Codul Administrativ în care ar trebui să se vadă și criteriile de performanță pe care le cerem în administrație. Până atunci, posturile se vor bloca în administrație, dar cred că nimeni nu are niciun motiv de îngrijorare sau să se plângă, pentru că sunt angajați suficienți în administrație".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.